Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.03.2022

УЗ провела переговори з «Метінвестом» та АМКР щодо відновлення вантажоперевезень

Менеджмент меткомпаній також провів переговори з представниками Мінекономіки: від металургів очікують якнайшвидшого відновлення виробництва

Акціонерне товариство «Укрзалізниця» провело переговори керівництвом металургійних компаній «АрселорМіттал Кривий Ріг» та «Метінвест». Про це повідомив глава УЗ Олександр Камишин у своєму Telegram-каналі.

«Говорили з керівництвом «Арселора» та «Метінвесту» про відновлення вантажних перевезень. Обидві металургійні компанії працюють зараз менш ніж на третину від своїх можливостей», – наголосив він.

Також глава «Укрзалізниці» зазначив, що зараз залізничний оператор відвантажує 300 тис. тонн на добу, тоді як до війни було 700 тис. тонн на добу.

Переговори відбулися в рамках візиту керівництва “Укрзалізниці” до Криворізької дирекції Придніпровської залізниці.

Про переговори з металургійними компаніями також написала міністр економіки Юлія Свиріденко на своїй сторінці у Facebook, наголосивши на необхідності якнайшвидшого відновлення виробництва.

«Нині час ставати до роботи та відновлювати економіку. Для України важливим є кожне підприємство, яке продовжує працювати, і щоб ті, хто зупинили діяльність, – її відновили. Протягом дня ми провели важливу зустріч із менеджментом великих металургійних компаній – серед яких ArcelorMittal та «Метінвест». Чекаємо від них позитивних новин найближчим часом – як у Кривому Розі, так і в Запоріжжі. Наразі металургійні компанії стратегічно важливі для нашої країни. Тому держава зробить для максимум їх стабільної та ефективної роботи», – зазначила вона.

Нагадаємо, що обсяг залізничних вантажоперевезень в Україні за перші дев’ять днів березня впав майже на 70% порівняно з аналогічним періодом минулого року. З початку бойових дій 24 лютого до 18 березня «Укрзалізниця» перевезла 5,28 млн тонн вантажів, із яких 276,4 тис. тонн – зернові культури. Проте кількість вантажів на залізниці поступово зростає і перевищує 300 тис. тонн на день.

3 березня «АрселорМіттал Кривий Ріг» розпочав зупинення металургійного виробництва. Коксохімічний завод працює на гарячому простої, а гірничодобувний департамент працює на мінімальних потужностях. Але натомість компанія продовжує видобуток залізної руди.

Потужності гірничо-збагачувальних комбінатів «Метінвесту» у Кривому Розі завантажені на 30%, завод “Каметсталь” (м. Кам’янське) продовжує випускати продукцію. Натомість меткомбінати ім. Ілліча та «Азовсталь» у Маріуполі, а також «Запоріжсталь» зупинили свою роботу. Проте кілька днів тому генеральний директор підприємства Олександр Мироненко заявив що комбінат розглядає можливість запуску цеху холодної прокатки.

 

gmk.center