Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.11.2020

Запрошуємо до обговорення проекту “Про затвердження плану дій із впровадження Ініціативи “Партнерство “Відкритий Урядˮ у 2021 – 2022 роках

У рамках членства України в міжнародній Ініціативі “Партнерство “Відкритий Урядˮ Секретаріатом Кабінету Міністрів організовано розроблення п’ятого національного плану дій. Зокрема, протягом квітня – листопада 2020 р. проведено понад 20 публічних онлайн-обговорень та узгоджувальних нарад за участю представників інститутів громадянського суспільства, органів виконавчої влади, експертів.

За результатами розроблений проект розпорядження Кабінету Міністрів України “Про затвердження плану дій із впровадження Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд” у 2021 – 2022 роках”.

Метою прийняття акта є здійснення заходів, спрямованих на вирішення проблемних питань в контексті глобальних Цілей сталого розвитку 2030 через забезпечення доступу до публічної інформації, участі громадськості, підзвітності державних інституцій, впровадження технологій та інновацій для забезпечення прозорості та підзвітності.

Дія заходів, передбачених проектом плану дій, поширюватиметься на громадян (зокрема, молодь), інститути громадянського суспільства, суб’єктів господарювання, які взаємодіють з органами влади в процесі участі у формуванні та реалізації державної політики, отримання публічних послуг; здійснення громадського контролю за складанням бюджетів та витрачанням бюджетних коштів, обліком державної власності; під час реалізації інфраструктурних проектів та здійснення діяльності у видобувних галузях тощо.

Реалізація заходів позитивно вплине на можливості відповідних заінтересованих сторін взаємодіяти з органами виконавчої влади для захисту своїх прав та законних інтересів, оскільки заходи стосуються: посилення громадської участі у прийнятті рішень; забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків; підвищення рівня прозорості в інфраструктурі, видобувних галузях та управлінні публічними фінансами; забезпечення відкритості та прозорості обліку державної власності; розвитку інновацій; забезпечення цифрової доступності для осіб з інвалідністю та ін.

Передбачається, що заходи будуть виконуватися у тісній співпраці органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства, міжнародних організацій, які визначені партнерами в їх реалізації.

Ознайомитись з проектом розпорядження можна за посиланням

Письмові пропозиції до проекту акта можна надсилати до 11 грудня 2020 р. за формою, що додається, на електронну адресу: ogp@kmu.gov.ua.

Консультації з питання, що винесено на обговорення, надаються за телефонами: (044) 256-63-38, (044) 256-71-82.

Відповідальні особи в Департаменті інформації та взаємодії з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів: Окша Наталія Вікторівна, Пахно Анна Ігорівна.

Звіт про результати консультацій з громадськістю буде оприлюднено у рубриці «Громадянське суспільство і влада» розділу «Для громадськості» Урядового порталу не пізніше ніж через два тижні після прийняття рішення за результатами обговорення.

Довідково

Ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд» спрямована на об‘єднання зусиль урядів та громадянського суспільства для створення позитивних змін у житті громадян.

У рамках реалізації Ініціативи уряди країн-учасниць спільно з громадянським суспільством розробляють та реалізують дворічні національні плани дій. Кожен план дій повинен містити конкретні, амбітні зобов’язання, спрямовані на удосконалення прозорості, підзвітності та громадської участі.

Україна є членом Ініціативи з 2011 року. За цей час Урядом спільно з громадянським суспільством реалізовано 4 дворічні плани дій.

Детальніше про реалізацію Ініціативи в Україні – https://bit.ly/3fCGYME.

Джерело: Урядовий портал.