Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.12.2020

Запустили онлайн-платформу з усіма даними про українські ІТ-компанії

Мінцифри запустило онлайн-платформу про українську IT-екосистему 360 Tech Ecosystem Overview.

Про це повідомляє ШоТам із посиланням на mind.ua.

Технологічним партнером ініціативи виступив хмарний оператор GigaCloud.

Що корисного на сайті?

На сайті повідомляється, що інформація на порталі включає дані про поточний розвиток ІТ-компаній, інформацію про засновників та осіб на керівних посадах, класифікацію компаній по індустріях, інвестицій та фінансування, злиття та поглинання, новини компаній і тенденції в галузі.

В рамках реалізації цього проєкту GigaCloud надав технічні ресурси для розміщення онлайн-платформи. Ще одним технічним партнером проєкту виступила компанія Sannacode.

«Бізнес і держустанови вже усвідомлюють, що для їхньої ефективної роботи потрібна не просто автоматизація, а побудова повноцінної цифрової платформи. Диджиталізація не є альтернативою звичного способу життя, а єдиним шляхом удосконалення як для бізнесу, так і для держави. І чим швидше ці процеси почнуть впроваджуватися в життя – тим ефективніше вдасться Україні впоратися з нинішньою кризою », – відзначили в компанії.

Яка мета проєкту?

Платформа створена за ініціативи Мінцифри, Інтернет-асоціації України та Ukrainian Bridge. У рамках проєкту були об’єднані вже наявні бази від USF, DOU, LIFT99, We_Challenge, Center42, UNIT.City та інші.

«Задача проєкту – зібрати найповнішу базу команд та продуктів, що створюються українцями, і дати більше прозорості та промоції Україні як сучасній та креативній країні», – зазначив представник ІнАУ та співавтор проєкту 360 Tech Ecosystem Overview Олександр Яценко.

Платформа буде постійно оновлюватись та наповнюватись новими проєктами. Повністю заповнити портал обіцяють до квітня 2021 року.

Нагадаємо, в Україні 21 грудня 2020 року запустили інформкампанію «EUКраїна», що розкриває зміст та переваги євроінтеграції.