Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.06.2021

Зеленський підписав указ про збільшення кількості лісів в Україні

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про реалізацію в Україні проекту “Зелена країна” для збільшення кількості лісів в Україні.

“Ми розпочинаємо проект “Зелена країна”. Ми поставили перед собою амбітну, але досяжну мету – за 10 років збільшити площу лісів на 1 мільйон гектарів. Для цього в найближчі три роки ми прагнутимемо висадити в Україні 1 мільярд дерев”, – заявив Зеленський під час виступу на всеукраїнському форумі “Україна 30. Екологія”.

За словами президента, лісова галузь не реформувалася фактично 50 років.

“Ми розпочали перетворення, які змінять систему управління лісами, впровадять найкращі європейські практики та зроблять цю галузь максимально відкритою”, – наголосив Зеленський.

Він розповів, що нові правила продажу деревини покликані ліквідувати “сірий” ринок в Україні. Зокрема, на електронних аукціонах – прозоро і без корупційних ризиків – має реалізовуватися 100% необробленої деревини.

“Перші кроки на цьому шляху вже дали свої результати: це плюс один мільярд доходів державних лісгоспів тільки за перший квартал року”, – зазначив президент.

Зеленський додав, що в Україні розроблено законопроект у сфері управління відходами.

“На жаль, у той час, коли багато країн уже переробляють 99% відходів, в Україні на вторинну переробку потрапляє лише 6%. Сьогодні розроблено сучасний законопроект про управління відходами, який упровадить запобігання їх утворенню, повторне використання, переробку відходів на вторинну сировину та грамотну утилізацію”, – сказав він.

За словами президента, також розроблено проект закону про запобігання, зменшення і контроль промислового забруднення.

“Він запустить масштабну модернізацію промисловості та мінімізує рівень промислових забруднень”, – додав він.

ua.interfax.com.ua