Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.04.2023

Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС: маємо не дати росії використовувати атомну енергетику для шантажу

Президент Володимир Зеленський у 37-му річницю аварії на Чорнобильській атомній станції заявив, що Україна та світ мають зробити все, щоб не дати державі-терористу жодного шансу використовувати об’єкти атомної енергетики для шантажу. Про це Зеленський повідомив у Telegram, передають Українськi Новини.

“Україна та світ заплатили високу ціну за ліквідацію наслідків катастрофи, яка триває й донині. Ми маємо зробити все, щоб не дати державі-терористу жодного шансу використовувати об’єкти атомної енергетики для шантажу України й цілого світу”, – наголосив він.

Зеленський зазначив, що 37 років тому аварія на ЧАЕС залишила величезний шрам для всього світу – витік радіації перетворив колись затишну й розвинену територію на зону відчуження, сьогодні 30-кілометрова зона навколо ЧАЕС залишається небезпечним місцем із високою концентрацією радіації.

Президент наголосив, що у 2022 році окупант не тільки захопив ЧАЕС, а й знову наразив на небезпеку весь світ.

Як повідомляли Українськi Новини, 26 квітня 2023 року відзначаються 37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. З того часу в цю дату в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, а також шанують ліквідаторів наслідків аварії.

24 лютого 2022 року всі об’єкти Чорнобильської АЕС та Чорнобильську зону відчуження взяли під контроль російські збройні угруповання. Увечері 31 березня 2022 року Державне агентство з управління зоною відчуження заявило, що окупанти залишили Чорнобильську атомну електростанцію.

Наразі Запорізька АЕС залишається під окупацією росії.

 

ukranews.com