Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.12.2022

Зеленський закликав залучати до проєктів відновлення України іноземні компанії, які залишилися в Україні або пішли з росії

Президент України Володимир Зеленський вважає, що до проєктів відновлення України мають бути залучені компанії, які залишилися в Україні або пішли з росії.

“Відбудова України після бойових дій – це ще одна складова справедливості. Вже зрозуміло, що це буде найбільший економічний проєкт нашого часу в Європі. Обсяги того, що потрібно зробити – очевидні для всіх і не потребують наразі окремого перелічування”– сказав він у середу, виступаючи у Верховній Раді з посланням “Про засади внутрішньої і зовнішньої політики”.

“Наразі ще складно оцінити необхідний обсяг ресурсів. Але точно можна сказати, що ми маємо зробити пріоритет у відновленні для тих компаній, які були в Україні або прийшли в Україну під час війни. Які вийшли з російського ринку під час війни. Це – справедливо. Хто підтримував нас у найважчі моменти, хто був з нами тоді, коли Україна боролася за життя, хто працював і сплачував податки, хто волонтерив і допомагав нашій незламності”, – сказав він.

За словами Зеленського, “треба знайти формат, як надати такому бізнесу більше можливостей у проєктах відновлення. Український бізнес, американський, французький, польський – будь-який, який ми бачимо тут і зараз”.

“Я прошу вас, шановні народні депутати, разом з урядом і Офісом розробити таку законодавчу рамку. І це теж спонукатиме міжнародний бізнес заходити в Україну вже зараз”, – сказав президент.

 

ua.interfax.com.ua