Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.06.2022

Зеленський запропонував лідерам G7 п’ять кроків, які можуть бути корисними для України та Європи

Президент України Володимир Зеленський, під час саміту з лідерами країн “Групи семи”, запропонував п’ять конкретних кроків, які можуть бути корисними для України, та всієї Європи, та допоможуть зменшити колосальні витрати усіх країн через російську війну. Про це інформує пресслужба Офісу Президента, передає УНН.

Серед перших кроків Зеленський назвав дієві гарантії для України. Глава держави наголосив, що ці гарантії в майбутньому унеможливлять виникнення конфліктів на кшталт російської агресії.

Другий крок – сучасна протиракетна оборона для України й постачання достатнього обсягу зброї. Зеленський зазначив, що наша держава потребує сучасних і ефективних систем протиракетної оборони, які можуть забезпечити спокій українським містам, віддаленим від фронту. За його словами, росія посилює ракетні обстріли України, тому дуже важливо гарантувати цивільному населенню базову безпеку.

Третій пункт – відновлення аграрного експорту з України. Він закликав подумати над дієвими механізмами задля забезпечення продовольчої безпеки у світі.

Четверте – визнання росії державою – спонсором тероризму, радикальне обмеження її нафтових доходів і конфіскація всіх заморожених та арештованих російських активів. Зеленський сподівається, що Державний департамент США підтримає рішення щодо визнання рф державою – спонсором тероризму.

Президент також запропонував створити дієвий глобальний механізм конфіскації заморожених або арештованих російських активів, що має стати одним з найбільших інструментів стримування інших потенційних агресорів від нападу на сусідів.

П’яте питання – післявоєнна відбудова України, яка стане найбільшим економічним проектом нашого часу. За словами Володимира Зеленського, це буде найбільший економічний проект нашого часу, участь у якому значно посилить країни «Групи семи».

Президент наголосив на важливості рішення щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

«Це рішення повністю відображає наш прогрес у європейській інтеграції, наш внесок у захист європейських цінностей, про які ми всі говоримо», – зазначив Глава держави.

 

УНН