Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.03.2023

Зерносховища забиті пшеницею — фермери не можуть продати врожай

Українські фермери не можуть продати збіжжя минулорічного та навіть позаминулорічного врожаю. Причина — блокування росією роботи зернового коридору.

Про це пише podrobnosti.ua.

Фермер з Одещини Володимир Погорілий зазначив, що такого на його пам’яті ще не було: на дворі березень, а зерносховища й досі забиті пшеницею. За його словами, раніше все продавали ще до початку нового року.

«Це пшениця двадцять першого і двадцять другого року зберігається, оскільки ми її не встигли вивезти до цього часу», — пояснив Володимир Погорілий.

За словами аграрія, вже майже місяць морські порти не приймають збіжжя — бо його просто нема куди дівати. Тож підприємство відправляє зерно машинами до Дунайських портів, але це крапля у морі. Ситуація загрозлива.

«По-перше, нам не буде, де зберігати зерно, яке ми виростимо, якщо буде врожай, звичайно. А по-друге, не отримаємо оборотних коштів, які нам потрібні сьогодні: сьогодні, ви ж бачите, які ціни на добрива, які ціни на пальне. Витрати виросли утричі майже», — додав фермер.

В Адміністрації морських портів пояснили, що гальмує процес росія. У проливі Босфор у рамках зернової угоди представники країни-агресора наряду з іншими інспектують судна, які прямують за українським збіжжям. І саме вони створюють штучні перепони, щоб максимально затягнути перевірки.

 

kurkul.com