Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.09.2020

Зроблено важливий крок для стимулювання виробництва електрокарів в Україні

Ухвалення Верховною Радою в першому читанні законопроектів №3476 і №3477, які спрямовані на стимулювання розвитку електричного транспорту в Україні, є важливим кроком для галузі. Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій сьогодні, 2 вересня 2020 року. Міністерство інфраструктури активно підтримує законопроекти та працюватиме разом з учасниками ринку та народними депутатами, щоб законопроекти якнайшвидше були ухвалені в цілому.

«Звільнення від оподаткування прибутку підприємств від реалізації електродвигунів, літій-іонних акумуляторів, зарядних пристроїв, електромобілів власного виробництва та інші новації зацікавлять бізнес інвестувати в виробництво, створювати додаткові робочі місця, інтегруватись до ланцюгів виробництва світових виробників електрокарів», – зазначив Владислав Криклій.

Законопроект №3476 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні» передбачає тимчасове право платника податку включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року витрати на придбання легкових автомобілів, оснащених виключно електричними двигунами (одним чи декількома). Також пропонується тимчасово звільнити від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту, товарів для виробництва транспортних засобів оснащених виключно електричними двигунами, а також операції з увезення та/або постачання на митній території України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.

Передбачається також тимчасове звільнення від оподаткування прибутку підприємств електротехнічної промисловості, отриманий від реалізації електродвигунів, літій-іонних (літій-полімерних) акумуляторів, зарядних пристроїв власного виробництва, призначених для транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами; автомобільної промисловості, отриманий від реалізації транспортних засобів власного виробництва, оснащених виключно електричними двигунами.

Законопроектом №3477 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні» передбачається до 1 січня 2029 року звільнити від сплати ввізного мита комплектуючі вироби, обладнання, що ввозяться на митну територію України виключно для виробництва транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.

Джерело: Урядовий портал.