Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.05.2021

Зростанню цін сприяє дисбаланс попиту та пропозиції

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило короткостроковий прогноз світових цін на сталь в середньому до $800/т з попередніх $660/т. Про це повідомив Steel Orbis.

Fitch відзначає дисбаланс попиту та пропозиції на сталь, що стимулює подальше зростання цін на металопродукцію.

На думку агентства, ціни на сталь значно зросли з четвертого кварталу 2020 року, наблизившись до максимальних показників, зафіксованим у середині 2008 року. Зараз ціни на сталь становлять у середньому $883/т, а у 2020 році – в середньому $582/т.

«Зростання почне стабілізуватися в міру наближення другої половини року. Ми не очікуємо значного зниження або обвалу цін. Це пов’язано з високим попитом, незважаючи на стабільний рівень виробництва», – наголосили аналітики Fitch.

Агентство очікує, що учасники ринку, в тому числі будівельний сегмент, опиратимуться купівлі металопродукції за високими цінами. Така тенденція може посилитися упродовж найближчих кварталів.

Крім того, Fitch очікує сповільнення темпів зростання споживання сталі в Китаї. Причина – досягнення максимального рівня будівельної активності в літні місяці.

Fitch прогнозує в довгостроковій перспективі стабілізацію попиту на сталь після відновлення в 2021 році за збереження високого рівня виробництва. Така тенденція сприяєтиме значному зниженню світових цін на сталь у 2022 році.

Зокрема, агентство прогнозує ціни на сталь на рівні в середньому $600/т у 2022 році та $535/т у 2023-2025 роках.

Нагадаємо, що Fitch також прогнозує сповільнення темпів зростання цін на сталь у Китаї найближчими тижнями. Проте вартість металопродукції, як і раніше, залишиться на високому рівні.

 

gmk.center