Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.07.2021

Зустріч ОПЕК+ скасували

Заплановану на понеділок зустріч нафтовидобувних країн у форматі ОПЕК+ скасовано.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Організації експортерів нафти (ОПЕК).

“Після консультацій з принцом Абдуль-Азізом Бін Салманом, міністром енергетики Королівства Саудівська Аравія, та Олександром Валентиновичем Новаком, віце-прем’єр-міністром Російської Федерації – головою та співголовою засідання міністрів ОПЕК та країн-нечленів ОПЕК – скликане 18-те міністерське засідання країн ОПЕК та країн – не членів ОПЕК було скасовано”, – заявив генсек ОПЕК Мохаммад Баркіндо.

За його словами, дата наступного засідання буде визначено “у належний час”, про що усі делегації буде повідомлено.

Відповідно до повідомлень ЗМІ, 18-те міністерське засідання країн-членів Організації експортерів нафти (ОПЕК) та країн, які не є членами цього нафтового картелю (ОПЕК+), мало розпочатися близько 16 години, однак його початок відкладався через неформальні консультації між учасниками, а згодом делегати стали заявляти, що офіційного засідання не відбудеться.

Перед засіданням стало відомо, що між двома членами ОПЕК – Саудівською Аравією та ОАЕ зберігається серйозна суперечка щодо подальших планів нафтовидобутку. Більшість країн-учасниць картелю на чолі з КСА підтримують збільшення виробництва нафти на 400 тис. барелів на добу (б/д) з серпня і продовження угоди до кінця 2022 року. Незгоду з пропозицією висловили ОАЕ, які наполягають на зміні своєї референтної бази зниження видобутку з 3,168 до 3,8 млн б/д, а також не підтримують продовження угоди ОПЕК+. Водночас напередодні зустрічі міністр енергетики КСА заявив про несприйняття такої позиції і неготовність робити виняток для ОАЕ.

 

www.ukrinform.ua