Обери досвід - захисти бізнес!
вул. Загородня, 15
м. Київ, Україна, 03150
0 800 30-50-74

Політика конфіденційності

Політика конфіденційності та захисту персональних даних

Загальні положення

Управління даними сайту https://dzi.gov.ua (далі – «Сайт») здійснюється ДП «Держзовнішінформ», код ЄДРПОУ 20062351, юридичною особою, яка зареєстрована і діє відповідно до вимог законодавства України (далі – «Компанія»).

Компанія з великою повагою ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, які відвідали Сайт, а також тих, хто користується наданими Сайтом сервісами; в зв’язку з чим, Компанія прагне захищати конфіденційність персональних даних (відомостей або сукупності відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісів Сайту для кожного користувача.

Дана Політика конфіденційності та захисту персональних даних (далі – «Політика») встановлює порядок здійснення Компанією обробки персональних даних, види персональних даних, що збираються, мету використання таких персональних даних, взаємодію Компанії з третіми особами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також контактну інформацію для користувача щодо отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних і звернення з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у Вас щодо практики захисту персональних даних.

 

Збір та використання персональних даних

Власником і розпорядником персональними даними користувачів Сайту є ДП «Держзовнішінформ».

При використанні користувачем сервісів Сайту Компанією здійснюється обробка даних користувача, а саме:

  • даних, що надаються користувачем як при заповненні реєстраційних форм, так і в процесі користування сервісами;
  • файлів cookie;
  • ір – адреси;
  • параметрів і налаштувань інтернет-браузерів (User – agent).

Компанія збирає тільки ті персональні дані (наприклад, Ваше ім’я і прізвище, логін і пароль доступу, адреса електронної пошти, номер контактного телефону, дата народження, стать і т.д.), які свідомо і добровільно надані Вами як суб’єктом персональних даних в цілях використання сервісів Сайту, що відповідно до вимог законодавства є згодою суб’єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці метою їх обробки.

При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи в систему. Інші відомості по трафіку користувача не обробляються і не зберігаються.

Компанія збирає дані про статистику відвідування сайту. Відомості можуть містити інформацію про з’єднання, трафік, браузері користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та знаходження на Сайті.

Звертаємо Вашу увагу: Компанія обмежується збором мінімального обсягу інформації, необхідної виключно для виконання запиту суб’єкта персональних даних. У будь-якому випадку, коли запитується необов’язкова до надання інформація, користувач буде про це повідомлений в момент збору такої інформації.

Компанія не збирає будь-яку інформацію, щодо обробки якої законодавством встановлено певні вимоги, як то інформацію про расове або етнічне походження, про політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, засудження до кримінального покарання, а також дані, що стосуються здоров’я, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист п рсональних даних »).

Особиста інформація, яку збирає наша компанія, і шляхи її використання

Користувачів можуть попросити надати певну особисту інформацію при підписці на наші Продукти або Послуги, зокрема, ім’я, адреса, номер телефону, інформацію для виставлення рахунків. А так же тип персонального комп’ютера і назву встановленої на ньому операційної системи, які будуть використовуватися для доступу до Послуг. Особиста інформація користувачів, зібрана при реєстрації (або в будь-який інший час) переважно використовується для підготовки Продуктів або Послуг відповідно до Ваших потреб, а також у випадках визначених відповідними розділами цієї політики.

Інтернет-покупки

При замовленні послуг або продуктів безпосередньо в нашій Компанії надана Вами персональна інформація використовується для обробки даного замовлення. Ми не передаємо цю інформацію стороннім організаціям за винятком випадків, коли це необхідно для виконання такого замовлення.

Відповіді на електронні запити

Коли Гості або користувачі відправляють нашій Компанії електронні запити, для відповіді на них використовується електронна адреса, з якого прийшов запит. Наша Компанія не використовує зворотні адреси в будь-яких інших цілях і не передає їх будь-яким третім сторонам.

 

Метод і місце обробки персональної інформації

Метод обробки

Обробка персональних даних здійснюється з використанням комп’ютерів і (або) засобів автоматизації відповідно до організаційними процедурами і методами, які відповідають цілям збору даних.

У деяких випадках, персональна інформація що збирається може бути доступна певним категоріям відповідальних осіб ДП «Держзовнішінформ» (Оператора даних), пов’язаних із забезпеченням функціонування сайту (таким як адміністрація, відділ продажів, відділ маркетингу, колл-центр, юридичний відділ, системні адміністратори), або стороннім організаціям (таким як незалежні постачальники технічних послуг, поштові організації, постачальники послуг хостингу, компанії-постачальники інформаційних технологій, служби зв’язку), яким ми доручаємо, при необхідності, виконувати функції обробника даних. Ви можете додатково запросити перелік зазначених осіб у нас.

Місце обробки даних

Дані обробляються в операційному офісі ДП «Держзовнішінформ» і в будь-яких інших місцях, де знаходяться сторони, які займаються їх обробкою. За додатковою інформацією слід звертатися до нас (оператору даних і володільцю бази даних).

Цілі використання персональних даних

Ваші персональні дані використовуються в цілях забезпечення надання Інтернет-сервісів Сайту, обміну інформацією / новинами, відносин у сфері реклами та комунікації відповідно та на виконання законів України, в тому числі, але не виключно: «Про захист персональних даних», «Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних стосовно органів нагляду та трансграніч их потоків даних »,« Про інформацію »,« Про рекламу »,« Про телекомунікації »,« Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах »,« Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів », а також відповідно до Правил використання Сайту і інших актів, що регулюють діяльність Компанії.

 

Захист персональної інформації

ДП «Держзовнішінформ» вживає комерційно обґрунтованих заходів для запобігання несанкціонованому доступу до персональної інформації і даних, отриманих в процесі користування сайтом або послугами ДП «Держзовнішінформ». Ми прагнемо захищати ваші персональні дані, проте ми закликаємо вас приймати всіх доступних заходів обережності для захисту ваших персональних даних під час їх передачі. Для цього частіше міняйте паролі, використовуйте комбінації букв і цифр, а також користуйтеся безпечним браузером.

Забезпечення інформаційної безпеки дітей

Веб-сайт https://dzi.gov.ua і послуги ДП «Держзовнішінформ» не орієнтовані на залучення уваги дітей і неповнолітніх.

ДП «Держзовнішінформ» не займається збором персональних даних дітей і осіб молодше 18 років і не направляє їм ніяких запитів на надання персональної інформації.

 

Термін зберігання персональних даних

Персональні дані зберігаються протягом терміну не більше, ніж це необхідно з метою їх обробки.

Після того, як суб’єкт персональних даних перестає бути користувачем Сайту шляхом видалення свого облікового запису на Сайті, його персональні дані також автоматично видаляються.

Доступ до інформації

Ви повністю контролюєте всю персональну інформацію, яку надаєте нам. Ви маєте право в будь-який уточнити або змінити особисту інформацію, яку ми від вас отримали, або ж змінити налаштування отримання рекламної та маркетингової інформації від нас і наших партнерів. Ви маєте право в будь-який час попросити нас видалити всю зібрану про вас інформацію (право на забуття). Для цього надішліть нам повідомлення електронної пошти або лист, за вказаною нижче адресою.

Використання файлів cookie

Cookie – це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які відправляються веб-браузеру і зберігаються на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести комп’ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт.

Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися в комп’ютері, поки користувач їх не видалить, або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто вони зберігаються тільки до закриття браузера.

Крім того, файли cookie діляться на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими сайтами).

важливо:

  • при повторному відвідуванні користувачем Сайту, дані файлів cookie оновлюються;
  • в більшості випадків, веб-браузер за замовчуванням допускає автоматичне збереження файлів cookie на пристрої користувача;
  • відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів і / або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Компанія дбає про своїх користувачів і намагається зробити перебування на Сайті максимально комфортним, і для цього Компанії необхідно, за допомогою файлів cookie, проаналізувати поведінку, переваги і інтереси користувача. Такий аналіз допоможе Компанії поліпшити досвід взаємодії з Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію Сервісу.

Відповідно до класифікації Міжнародної торгової палати (International Chamber of Commerce), Компанія використовує такі категорії файлів cookie:

Строго необхідні файли cookie – потрібні для переміщення користувачем по веб-сторінці і при використанні певних сервісів, наприклад, для доступу до захищених сторінок, реєстрації та авторизації, здійснення пошуку по Сайту. Також здійснюють запам’ятовування попередніх дій користувача при переході на попередню сторінку в тій же сесії.

Експлуатаційні файли cookie – агрегує інформацію про те, як використовується Сайт. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: час перебування на Сайті, найбільш часто відвідувані сторінки, розуміння, які саме розділи і сервіси сайту були найбільш цікаві для користувача, наскільки ефективна та чи інша рекламна і / або маркетингова кампанія і т.д.

Вся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie, призначена для статистичних та аналітичних задач. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу, і виключно для зазначених вище цілей.

Функціональні файли cookie – використовуються для збереження параметрів яких змін, які зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: ім’я користувача, фото в профілі, інформація по залишених коментарів, мова сайту, місцезнаходження, відомості про те, чи надавалася користувачеві будь-яка інформація або обрані переваги раніше, а також інші параметри налаштування сайту.

Дані файли cookie також дозволяють користувачам дивитися відео, брати участь в інтерактиву (опитування, голосування) і взаємодіяти з соціальними мережами.

Щоб зробити більш приємними враження після відвідування ресурсу, зазначені файли cookie запам’ятовують надану користувачем інформацію, підвищуючи ефективність взаємодії з Сайтом.

Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу, і виключно для зазначених вище цілей.

Цільові файли cookie – використовуються для надання контенту, який може зацікавити користувача. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: відстеження рекомендованого текстового, графічного, аудіо та відеоматеріалу, з метою уникнути повторного показу, управління цільової рекламою, оцінка ефективності рекламних кампаній, інформація про відвідування користувачем інших ресурсів при переходах, а також інші параметри налаштування сайту.

Сайт може ділитися цією інформацією з іншими сторонами, включаючи медіа-клієнтів, рекламодавців, агентств і партнерів по суміжних бізнесів для того, щоб вони надавали якісну таргетовану рекламу.

Cookie-файли сторонніх сервісів і сервісів аналітики:

Для оперативної доставки, більш якісного відображення і детального аналізу контенту на Сайті, Компанія користується послугами, які є власністю інших сторонніх компаній, таких як Facebook, Twitter, Instagram, Alphabet Inc., Gemius і інші.

Наведені як приклад компанії можуть використовувати файли cookie на пристрої користувача, під час роботи на Сайті.

Слід звернути увагу, що Сайт не може вплинути на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами. Всі необхідні відомості про їх використання можна дізнатися, відвідавши відповідний ресурс.

  • Умови використання Google Analytics – http://www.google.com/analytics/terms/ru.html
  • Політика конфіденційності сервісу TNS Україна викладена на сторінці https://tns-ua.com/konfidentsialnost
  • Політика конфіденційності сервісу Gemius викладена на сторінці http://www.gemius.com.ua/politika-konfidencialnosti.html
  • Політика в сфері конфіденційності і персональних даних Bigmir – http://info.bigmir.net/privacy_policy

Управління файлами cookie:

Основні веб-браузери (перераховані нижче) налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie. Для того, щоб їх відключити, скористайтеся функцією довідки в своєму браузері. Довідку можна викликати через меню або за допомогою кнопки F1.

  • Microsoft Edge – https://privacy.microsoft.com/ru-ru/privacystatement
  • Mozilla Firefox – https://www.mozilla.org/ru/privacy/websites/#cookies
  • Google Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ru
  • Opera – http://help.opera.com/Windows/11.50/ru/cookies.html
  • Safari for macOS – https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US

важливо:

  • конфігурація налаштувань файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися;
  • слід нагадати, що повноцінна робота з Сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie;
  • відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до змісту і до неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Щоб звернутися до Компанії з приводу використання файлів cookie, відправте повідомлення по електронній пошті на.

Якщо користувач не включає використання файлів cookie або навмисно видаляє всі файли cookie зі свого веб-браузера, то при подальших відвідинах Сайту користувачеві буде повторно запропоновано включення і використання файлів cookie.

Інформація про користувачів, отримана за допомогою файлів cookie, не продається і не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю компанії, якій належить ресурс.

 

 

Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

При використанні користувачем сервісів, на сторінках Сайту можуть бути присутніми коди інших Інтернет-ресурсів і третіх осіб, в результаті чого такі Інтернет-ресурси і треті особи отримують Ваші дані. Отже, ці Інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію про те, що Ви відвідали ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер користувача. Такими Інтернет-ресурсами можуть бути:

  • системи банеропоказов (наприклад, DoubleClick for Publishers, Admixer, AdRiver та ін.)
  • соціальні плагіни мереж (наприклад, Discus, Facebook, Twitter, Google+).

Використання зазначених сервісів Компанії необхідно для оперативного аналізу відвідувань сайту, внутрішньої і зовнішньої оцінки відвідуваності сайту, глибини перегляду, активності користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів, Компанія не зберігає і не обробляє.

Відповідно, якщо користувач в силу будь-яких причин не бажає, щоб зазначені послуги отримували доступ до його персональних даних, користувач може за власним бажанням вийти зі свого аккаунта або профілю, очистити файли cookie (через свій браузер).

Безпека неповнолітніх

Сайт не призначений для неповнолітніх користувачів. Компанія дуже серйозно ставиться до питань безпеки, особливо щодо осіб, які не досягли повноліття, в зв’язку з чим, зі свого боку, компанія звертається до батьків з проханням пояснити своїм дітям питання безпеки в Інтернеті, їх конкретну мету і необхідність використання тих чи інших сервісів сайту.

Взаємодія Компанії з третіми особами стосовно персональних даних

Компанія не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб’єкта персональних даних або в інших випадках, викладених в даній Політиці. Компанія розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід’ємним змістом, в тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, і тому вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми Компанії.

На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході по посиланню на інші веб-сайти дію цієї Політики на такі сайти не поширюватиметься. У зв’язку з чим, Компанія рекомендує ознайомитися з політикою в сфері конфіденційності і персональних даних кожного сайту перед тим, як передавати персональні дані, за якими Ви можете бути ідентифіковані.

Конфіденційність активності суб’єкта персональних даних на Сайті

Відомості про активність (трафік) на Сайті користувачів, які проходять через мережу, або електронну пошту користувача захищені відповідно до законодавства. Тобто, Компанія жодним чином або способом не порушує таємницю «активності» користувача при використанні останнім сервісів Сайту.

Захист персональних даних

Компанія використовує загальноприйняті стандарти технологічної та операційної захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, незважаючи на всі зусилля, Компанія не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають за межами регулювання Компанії.

Компанія забезпечує застосування всіх відповідних зобов’язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення або обробки такої інформації і даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.

Компанія надає доступ до інформації і персональних даних тільки уповноваженим співробітникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації і даних відповідно до вимог Компанії.

Поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Умови доступу до персональних даних

Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди користувача, наданого власнику персональних даних на обробку цих даних, або відповідно до вимог закону.

Користувач має право на отримання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб’єкта відносин, пов’язаних із персональними даними, за умови зазначення прізвища, імені та по батькові, місця проживання (місця перебування) та реквізитів документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит, крім випадків, встановлених законом .

Доступ користувача до даних про себе здійснюється безоплатно.

Відстрочка доступу користувача до своїх персональних даних не допускається.

Відстрочка доступу до персональних даних третіх осіб допускається у разі, якщо необхідні дані не можуть бути надані протягом тридцяти календарних днів з дня надходження запиту. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у запиті, не може перевищувати сорока п’яти календарних днів.

Повідомлення про відстрочку доводиться до відома третьої особи, яка подала запит, у письмовій формі з роз’ясненням порядку оскарження такого рішення.

Рішення про відстрочення або відмову в доступі до персональних даних може бути оскаржено до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або через суд.

Права суб’єкта персональних даних

Компанія доводить до Вашого відома інформацію про Ваші права як суб’єкта персональних даних, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних», а саме:

  1. знати про джерела збору, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або надати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
  2. отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема, інформацію про третіх осіб, яким передаються персональні дані;
  3. на доступ до своїх персональних даних;
  4. отримувати не пізніше, ніж за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, обробляються чи персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
  5. пред’являти вмотивовану вимогу власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
  6. пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким власником і розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
  7. на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи ;
  8. звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;
  9. застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
  10. вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
  11. відкликати згоду на обробку персональних даних;
  12. знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
  13. на захист від автоматизованого рішення, яке має правові наслідки.

Для поновлення, отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних, відкликання згоди на обробку персональних даних, яке Вами надано Компанії згідно цієї Політиці, або в разі наявності будь-яких зауважень, побажань чи претензій щодо Ваших персональних даних, які обробляються компанією, будь ласка, звертайтеся до Компанії: по електронній пошті на або напишіть листа на адресу: 04080, Україна, м.Київ, ул.Кірілловская, 23.

 

Внесення змін до Політики конфіденційності

Ми маємо право в будь-який час вносити зміни в цю Політику, розмістивши на цій сторінці https://dzi.gov.ua/polityka-konfidentsijnosti/. Ми настійно рекомендуємо часто перевіряти цю сторінку і дату внесення останніх змін, зазначену у верхній частині сторінки.

У разі незгоди з будь-якими змінами, внесеними в Політику, ви повинні припинити користуватися сайтом https://dzi.gov.ua  і послугами ДП «Держзовнішінформ» і можете вимагати, щоб ми видалили вашу персональну інформацію.

Правила забезпечення конфіденційності персональних даних поширюються на всю персональну інформацію користувачів сайту і клієнтів компанії ДП «Держзовнішінформ», якою ми володіємо, незалежно від методу збору і способу її отримання.

 

Куди направляти питання про нашу Політиці конфіденційності

Якщо у Вас виникли питання щодо даної Політики конфіденційності або описаних вище практичних методик, з нами можна зв’язатися за допомогою контактної інформації нашого сайту.

 

Правова інформація

Ця Політика конфіденційності відповідає вимогам законодавства України про захист персональних даних, а також вимогам законодавства більшості країн СНД і містить докладні відомості про даних, що збираються, мету, способи їх збору, обробки, використання і захисту.

Примітка для користувачів РФ: справжня Політика конфіденційності відповідає вимогам Федерального закону від 27.07.2006 р № 152-ФЗ «Про персональних даних».

Примітка для європейських користувачів: справжня Політика конфіденційності підготовлена ​​на виконання обов’язків, передбачених Загальною регламентом щодо захисту даних (Регламент ЄС 2016/679 від 27 квітня 2016 року або GDPR – General Data Protection Regulation).

 

Наші контакти:

ДП «Держзовнішінформ»

03150, Україна, м Київ, вул. Загородня, 15

Реєстраційний номер ЄДРПОУ 20062351

Тел. : +38 044 390 50 74

e-mail: dzi@dzi.gov.ua