Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.12.2020

3,7 млрд грн інвестицій отримано від перших концесійних договорів

3,7 млрд грн інвестицій отримано від перших концесійних договорів. Про це Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко розповів під час підсумкової онлайн прес-конференції.

Так, у 2020 році Уряд та Мінекономіки вдосконалило законодавство щодо державно-приватного партнерства, що дозволило укласти перші успішні концесійні договори. Зокрема, йдеться про порти “Херсон” та “Ольвія”.

Також у грудні місяці Парламент прийняв Закон про державну підтримку інвестиційних проектів, що дасть можливість Уряду активніше проводити переговори з інвесторами та залучати інвестиції  в Україну на конкурентних умовах.

“До прийняття Закону не існувало дієвих інструментів для залучення великих інвесторів, що готові вкладати в українські підприємства понад 20 млн євро. Тепер ми можемо надати таким інвесторам певні преференційні умови, що відповідає практиці розвинутих країн світу,”- зазначив Ігор Петрашко.

Крім того, Міністр розповів про державні інвестиційні проекти.

Так, на 2021 було відібрано 56 проектів, 36 з яких буде профінансовано за рахунок державних капітальних вкладень. Для цього в державному бюджеті передбачено 4 млрд грн, що 3,5 рази більше ніж 2020 року.

“Важливо зазначити, що 65% цих грошей, а саме 2,5 млрд грн будуть спрямовані на державні інвестиційні проекти, що реалізуються у медичній сфері”, – додав Міністр.

Джерело: Урядовий портал.