Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.01.2022

Аграрії просять Раду ухвалити законопроєкт для введення в обіг нових тракторів

«Український клуб аграрного бізнесу» закликає народних депутатів 26 січня 2022 р. підтримати під час голосування законопроєкт №6070-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу».

Як говориться у повідомлені УКАБ, прийняття документу дозволить врегулювати проблеми, які виникли в сфері оцінки відповідності, і відновити можливість введення в обіг нових моделей тракторів на ринку України.

«Відповідний законопроект №6070-1 вже був розглянутий та рекомендований до прийняття в першому читання Комітетом ВРУ з питань аграрної та земельної політики та визнаний таким, що дозволить швидко та ефективно врегулювати вищезазначену проблему, передавши до Мінагрополітики повноваження про призначення органів з оцінки відповідності і формування технічної політики в АПК», — нагадали експерти.

В асоціації наголосили, що на відповідну проблему вже звернули увагу ряд міжнародних партнерів, організацій та посольств. Зокрема звернення до Голови Комітет ВРУ з питань аграрної та земельної політики та Голови ВРУ з проханням якнайшвидше вплинути на ситуацію надходили зі сторони Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні, Асоціації виробників обладнання (АЕМ), яка об’єднує понад 1000 північноамериканських виробників і постачальників техніки, та Європейської асоціації виробників сільськогосподарської техніки (СЕМА), яка представляє європейську індустрію сільськогосподарського машинобудування.

«На сьогодні прийняття законопроекту №6070-1 та вирішення проблемних питань в сфері оцінки відповідності нових тракторів є доволі важливим. Осінній і зимовий сезон 2021 року вже було втрачено для можливості реалізації та використання нових моделей тракторів, і наразі перший квартал 2022 року теж стоїть під питанням. Варто розуміти, що значна кількість тракторів контрактується і поставляється на ринок в період з листопада по квітень, тому необхідно якнайшвидше вирішити ситуацію з сертифікаційною системою аби повністю налагодити роботу і дати можливість виробникам та постачальникам техніки забезпечувати потреби аграріїв», —зазначив заступник генерального директора УКАБ з адвокації Олег Нестеров.

agroportal.ua