Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.06.2023

Аналітики прогнозують падіння цін на калійні добрива

Після продовження дії «зернового коридору» споживачі активізували закупівлі калійних добрив. Багато аграрних компаній не вносили взагалі, або скоротили внесення калію минулої осені і цього року їм необхідно хоча б частково компенсувати втрати елементу в ґрунті.

Про це розповіли аналітики Barva Invest, пише Latifundist.com.

«Поточного року попит на калійні добрива буде значно вищим, хоча навряд чи повернеться до довоєнного рівня. У 2021 році було імпортовано 263 тис. тонн калію хлористого: 190 тис. тонн з білорусі, 71 тис. тонн з Узбекистану, 2 тис. тонн з Польщі, менше ніж 1 тис. тонн з Німеччини», — розповіли аналітики.

Наразі єдиними реальними постачальниками з вказаних країн залишаються дві останні, однак вони постачають відносно невеликі об’єми. Тому, в очікуванні збільшення попиту імпортери шукають нові джерела поставок і на ринку вже з’являються альтернативні продукти.

  • Калій хлористий з Ізраїлю продають по 31 тис. грн/т, СРТ/FCA кордон та з Лаосу по 31 тис. грн/т, СРТ.
  • На поточному тижні з’явилась пропозиція йорданського продукту, поставка в липні, ціна — 30 тис. грн/т, FCA західний кордон України.
  • Гросдорф пропонував узбецький гранульований калій хлористий по 33 тис. грн/т на виробничому майданчику. На регіональних складах товар пропонується по 34,7-35 тис. грн/т.
  • Німецький Korn-Kali (K2O 40%, Mg 6%) пропонується по 27,9-34,5 тис. грн/т на складах.
  • На складах нідерландські РК 23:23, 18:18, 18:13 пропонуються по 43,5 тис. грн/т, 36 тис. грн/т, 33 тис. грн/т.

Аналітики прогнозують, що внаслідок зниження світових цін очікується скорочення вартості калію в Україні.

 

kurkul.com