Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.06.2021

Атомна станція в Великій Британії буде побудована з українських матеріалів – Сентравіс

Атомна електростанція Hinkley Point C – перша електростанція, яку побудують в Великій Британії більш ніж за 20 років.

Найбільший український виробник нержавіючих труб «Сентравіс» з Нікополя поставить металопродукцію для британської атомної станції Hinkley Point C. Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці української компанії в Facebook.

Щоб стати постачальником для Hinkley Point C, «Сентравіс» пройшов процедуру сертифікації. Компанія поставляє безшовні труби для першого контуру і другого контурів реактора, а також для систем життєзабезпечення станції.

Першу партію труб з Нікополя в графство Сомерсет, де розташована станція, через партнерів «Сентравіс» відправив в 2019 році. Після цього компанія отримали замовлення на виробництво ще декількох партій.

Загалом підприємство планує виготовити для цього об’єкта не менше 800 тонн труб.

Зараз будівництво на Hinkley Point C зараз йде ударними темпами.

На станції буде два реактора. Вони забезпечать екологічно чистої низьковуглецевої електроенергією близько 6 млн будинків.

Запуск АЕС допоможе скоротити викиди вуглекислого газу – на 9 млн тонн щорічно або 600 млн тонн протягом всього терміну служби станції.

Початок роботи станції заплановано на 2026 рік. Вартість всього проекту – 22-23 млрд фунтів стерлінгів.

Відзначимо, «Сентравіс» (м Нікополь) входить в десятку найбільших виробників безшовних труб в світі. Компанія виробляє труби для Thyssenkrupp, BMW, Alstom, linde, Samsung, Volkswagen і інших відомих брендів.

 

metallurgprom.org