Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.10.2021

Бізнесмен Хмельницький шукає партнера для синергії в розвитку аеропорту “Київ”

Бізнесмен Василь Хмельницький шукає партнера для спільного розвитку Міжнародного аеропорту “Київ” ім. Ігоря Сікорського (Жуляни).

“Я зараз шукаю партнера по аеропорту (Міжнародний аеропорт “Київ” – ІФ). Але мені важливо не просто продати аеропорт, а взяти партнерів, які мають слот літаків, які мають репутацію в цьому бізнесі, які мають дешеві кредити, які зроблять правильну стратегію для аеропорту. Мені потрібен їхній досвід”, – сказав Василь Хмельницький під час інтерв’ю зі співвласником і головним виконавчим директором порту TIS Андрієм Ставніцером.

Бізнесмен також наголосив, що йому важлива синергія з партнером.

Як повідомлялося, раніше Хмельницький заявляв, що планує продовжувати інвестиції в аеропорт “Київ”.

Міжнародний аеропорт “Київ” розташований за 7 км від центру столиці. За кількістю рейсів і пасажиропотоком посідає друге місце в Україні. В аеропорту є три термінали загальною площею 21 тис. кв. м. ЗПС аеропорту дає змогу приймати повітряні судна типу Boeing-737, Airbus A-320. Однак навіть у випадку A-320 існують обмеження за завантаженням під час виконання далеких рейсів.

За підсумками минулого у 2010 році інвестиційного тендера аеропортом управляє компанія “Мастер-Авіа”, яка уклала договір оренди майна аеропорту на 49 років. За даними компанії, за цей час вона інвестувала понад $50 млн у створення нової інфраструктури аеропорту й досі спрямовує всі наявні ресурси на погашення кредиту. Бенефіціарами ТОВ, згідно з Єдиним держреєстром юридичних осіб і осіб-підприємців, є Василь Хмельницький і Денис Костржевський.

У березні 2019 року Хмельницький розповів, що його бізнес-група UFuture володіє 90% акцій компанії ТОВ “Майстер-Авіа”, ще 10% у компанії належить партнеру Хмельницького Денису Костржевському.

“Мастер-Авіа” зазначала, що володіє терміналами й пероном, а на балансі комунального підприємства МА “Київ” (Жуляни) перебувають аеродром і злітна смуга.

 

ua.interfax.com.ua