Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.12.2023

Brent торгується біля $76,9 за барель

Ціни на нафту підвищуються в понеділок на тлі побоювань перебоїв у постачанні сировини через Червоне море внаслідок атак єменських хуситів на морські судна.

Адміністрація Суецького каналу заявила, що «уважно стежить» за ситуацією після повідомлення США про 14 збитих у суботу ударних безпілотників єменських хуситів, випущених у торгові судна. Декілька судноплавних компаній, включаючи A.P. Moeller-Maersk AS і Hapag-Lloyd, оголосили про припинення проходу своїх суден через Червоне море.

Червоне море – «один із важливих напрямків морських постачань нафти», на який припадає близько 10% глобальних потоків, каже керуючий директор Velandera Energy Partners Маніш Радж.

Вартість лютневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:20 за київським часом становить $76,88 за барель, що на $0,33 (0,42%) вище, ніж на закриття попередньої сесії. За підсумками попередніх торгів ці контракти здешевшали на $0,06 (0,1%), до $76,55 за барель.

Ф’ючерси на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) здорожчали на цей час на $0,36 (0,5%), до $71,79 за барель. У п’ятницю ціна на ці контракти знизилася на $0,15 (0,2%), до $71,43 за барель.

За підсумками минулого тижня, ціна Brent зросла на 0,9%, WTI – на 0,3%. Обидві марки завершили тиждень у плюсі вперше з кінця жовтня завдяки збільшеним очікуванням пом’якшення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою (ФРС) наступного року.

 

enkorr.ua