Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.10.2023

Brent здешевшала до $85,6 за барель

Котирування нафти знижуються в четвер на даних Американського інституту нафти (API), які показали впевнене зростання запасів у США.

За оцінками API, резерви нафти в Штатах за тиждень, що завершився 6 жовтня, підскочили на 12,94 млн барелів – максимально з початку січня. Міненерго США надасть свої дані пізніше у четвер.

На 8:15 за київським часом грудневі ф’ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,22 (0,26%), до $85,6 за барель. У середу Brent здешевшала на $1,83 (2,1%), до $85,82 за барель.

Листопадові ф’ючерси на WTI на цю мить дешевшали на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX на $0,32 (0,38%), до $83,17 за барель. За підсумками попередніх торгів контракт здешевшав на $2,48 (2,9%), до $83,49 за барель.

У центрі уваги трейдерів залишається ситуація на Близькому Сході. Ізраїль не великий виробник нафти, проте інвестори побоюються розростання конфлікту в регіоні з огляду на повідомлення ЗМІ про те, що дії ХАМАС проти Ізраїлю були сплановані за сприяння Ірану.

«На цей час ризики для нафтового ринку низькі, – каже головний аналітик із сировинного сектору Schneider Electric Браян Суон. – Однак є невелика ймовірність зростання цін, оскільки США уважно оцінюють зв’язок Ірану з ХАМАС».

«Якщо Вашингтон вирішить жорсткіше обмежити експорт нафти з Ірану, це може змінити ситуацію на ринку», – наводить слова Суона MarketWatch.

 

enkorr.ua