Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.08.2023

Brent здешевшала до $85,97 за барель

Котирування нафти знижуються в понеділок в умовах загального відтоку коштів інвесторів із ризикованих активів через сигнали нової хвилі кризи на китайському ринку нерухомості.

Долар США зміцнюється, що скорочує привабливість вкладень у сировинні товари. Доларовий індекс ICE додає 0,12% під час торгів.

На 8:10 за київським часом жовтневі ф’ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,84 (0,97%), до $85,97 за барель. У п’ятницю Brent здорожчала на $0,41 (0,5%), до $86,81 за барель.

Вересневі ф’ючерси на WTI на цю мить дешевшали на Нью-Йоркській товарній біржі на $0,85 (1,02%), до $82,34 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $0,37 (0,5%), до $83,19 за барель.

Минулого тижня Brent здорожчала на 0,7%, WTI – на 0,5%. Обидва сорти завершили у плюсі сьомий тиждень поспіль через побоювання дефіциту нафти на світовому ринку. Очікування, що американська економіка зможе уникнути рецесії, незважаючи на посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою (ФРС), підтримували прогнози попиту. При цьому скорочення постачань нафти з Саудівської Аравії на світовий ринок викликає побоювання скорочення пропозиції.

«Трейдери надмірно фокусувалися на економічній ситуації в США, ігноруючи серйозні проблеми в Європі й Китаї, – зазначає засновник Vanda Insights Вандана Харі. – Їм давно потрібно було повернутися до дійсності».

 

enkorr.ua