Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.10.2023

Brent здешевшала до $89,27 за барель

Котирування нафти знижуються в понеділок, незважаючи на розширення Ізраїлем масштабу наземних бойових дій на території сектору Газа, на яке вже відреагував Іран.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив у вихідні, що ухвалено рішення перейти до другого етапу операції проти ХАМАС, в якому буде задіяно більше військовослужбовців безпосередньо в секторі Газа. Раніше Армія оборони Ізраїлю провела кілька рейдів у сектор.

Ціни на нафту опускаються, оскільки Ізраїль, «здається, ставиться до ситуації з обережністю, і це дає надію на те, що найгірший сценарій конфлікту не матеріалізується», зазначає керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес. Проте інвесторам слід пам’ятати, що це, ймовірно, буде довгий і затяжний конфлікт, каже експерт, слова якого наводить MarketWatch.

На 7:15 за київським часом грудневі ф’ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $1,21 (1,34%), до $89,27 за барель. У п’ятницю Brent здорожчала на $2,55 (2,9%), до $90,48 за барель.

Грудневі ф’ючерси на WTI на цей час дешевшали на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX на $1,3 (1,52%), до $84,24 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $2,33 (2,8%), до $85,54 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent здешевшала на 1,8%, WTI – на 2,9%.

Найбільші побоювання інвесторів викликає можливість прямого включення Ірану в конфлікт між Ізраїлем і ХАМАС. Посилення санкцій проти іранської нафти може призвести до скорочення пропозиції сировини на ринку на 1 млн барелів на добу. У разі розростання конфлікту країна може загрожувати транспортним вузлам і нафтовій інфраструктурі у регіоні, зазначає MarketWatch.

 

enkorr.ua