Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.11.2020

Бригадне містечко полігону «Широкий лан» побудоване, – Андрій Таран

Табірне містечко Міжвидового Центру підготовки підрозділів полігону «Широкий лан» практично готове до введення в експлуатацію. Державна спеціальна служба транспорту, яку Міністерство оборони залучило до будівництва, за півроку повністю впоралася із завданням. Навесні готовність об’єкта після комерційних забудовників не перевищувала 25%. Про це заявив Міністр оборони Андрій Таран під час перевірки будівництва бригадного містечка у Миколаївській області.

«Особовий склад ДССТ на відмінно впорався з будівництвом бригадного містечка «Широкий Лан». Зараз мав можливість пересвідчитись, що рішення доручити завершення цього скандального довгобуду нашій спеціальній службі транспорту було абсолютно правильним. За лічені місяці, в обумовлені строки, з високою якістю було зроблено те, на що не були спроможні недобросовісні підрядні організації. Тому з особливим задоволенням сьогодні вручив нагороди військовослужбовцям ДССТ, що особливо відзначилися», — сказав Андрій Таран.

Будівництво табірного містечка за стандартами НАТО розпочалося у 2016-му році силами сторонніх підрядних організацій, які своїх зобов’язань не виконали. Правоохоронці вже завершили розслідування факту зловживань і встановили, що підрядникам було сплачено понад 37 млн грн за фактично не виконані роботи. Міністерство оборони у свою чергу подало цивільний позов до підприємців та колишніх посадових осіб на суму понад 49 млн грн. У травні 2020 року об’єкти прийняла та приступила до будівництва Державна спеціальна служба транспорту.

«Одна з перших моїх робочих поїздок, як Міністра, була сюди. Я був тут навесні, 2 квітня. Скажу прямо: «Широкий лан» тоді і восени 2020-го — це два різні полігони. Сьогодні бачу високу готовність об’єкта до введення в експлуатацію, є ще деякі роботи, які потрібно виконати, але сподіваюcь, що на початку грудня відбудеться церемонія урочистого перерізання стрічки», — розповів Міністр оборони України.

Загальна площа будівель табірного містечка — 26 тис. кв. м. Це, зокрема, 10 казарм покращеного типу для військовослужбовців-чоловіків, 1 казарма покращеного типу для військовослужбовців-жінок, їдальня, що одночасно може прийняти 2500 осіб. Під’єднано зовнішнє електропостачання, очисні споруди, інженерні мережі. Діють котельня та каналізаційно-насосна станція, висаджено понад 740 дерев.

«Тепер і Широколанівський полігон, нарівні з Яворівським, стане достойним місцем для проведення міжнародних військових навчань. Дане табірне містечко створене за новими підходами, передбачає цілком автономну інфраструктуру і враховує іноземний досвід, зокрема, у державах-членах НАТО. Введення його в експлуатацію дозволить нам значно розширити географію спільних навчань з підрозділами збройних сил держав-членів Північноатлантичного альянсу», — переконаний Андрій Таран.

Полігон «Широкий лан» — найбільший на півдні України. Територія — 29 тисяч гектарів. Заснований в 1952 році. Розташований у Миколаївській області, на відстані 40 км від Миколаєва. Серед переваг — близькість до моря та військового аеродрому.

Джерело: Урядовий портал.