Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.02.2020

Британці розробляють навушники з очисником повітря

Британський виробник пилососів Dyson подав заявку на патент на нову пару навушників з вбудованим очисником повітря, який може допомогти в боротьбі з шкідливим впливом забрудненого повітря в містах.

Про це пише “КОМЕНТАРІ” із посиланням на Bloomberg.

Нещодавно опублікована заявка, яка була подана у Відомство інтелектуальної власності Великої Британії в липні 2019 року, описує пару навушників з повітряними фільтрами, вбудованими в його амбушюри. Діаграми, включені в додаток, показують смугу, яка знаходиться на роті користувача, щоб забезпечити його чистим повітрям.

Dyson вже виробляє широкий спектр очищувачів повітря для будинку, але вони, очевидно, не допомогають, коли користувач знаходиться поза домом. До того ж, люди вже достатньо піклуються про забруднення в деяких частинах світу, щоб носити лицьові маски. У заявці на патент Dyson зазначається, що амбушюри містять двигуни, які обертаються зі швидкістю близько 12 000 оборотів в хвилину, всмоктуючи приблизно 1,4 літра повітря в секунду, що може створити значний шум. На цій швидкості двигуни обертаються більш ніж в 10 разів швидше в порівнянні зі звичайним вентилятором ПК. Крихітні мотори, що використовуються в бездротових пилососах Dyson, обертаються зі швидкістю 120000 об / хв.

Dyson – не єдина компанія, яка прагне зробити носимий очищувач повітря. На виставці CES 2020 компанія Ao Air представила Atmos Faceware, пристрій вартістю 350 доларів. Він, за твердженням компанії, забезпечує кращий захист від твердих частинок, ніж звичайна маска повітряного фільтра, і для ефективної роботи їй не потрібно герметичне ущільнення. Пристрій також має частково прозорий дизайн. Це означає, що пристрій не повністю закриває обличчя користувача, поки він його застосовує.