ДП «Держзовнішінформ» здійснює моніторинг цін на зовнішньому і внутрішньому ринках, згідно з наказом Міністерства розвитку і торгівлі України.               Інформаційно-аналітичні продукти компанії включені Державною податковою службою України до переліку джерел інформації для отримання котирувальних цін.               Нормативно-правові акти

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.07.2024

ДАЙДЖЕСТ ВАЖЛИВИХ НОВИН

«Зроблено в Україні»: ЕКА за пів року підтримала український експорт на 4,6 млрд грн.

 

За перше півріччя 2024 року Експортно-кредитне агентство України (ЕКА) підтримало експорт на 4,6 млрд грн. Про це повідомила Перша  віцепремʼєр-міністерка України Міністерка економіки України Юлія Свириденко. 

«Експортно-кредитне агентство України в першому півріччі збільшило обсяги підтримки експорту майже у 2,5 раза у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Розвиток несировинного експорту – один з ключових напрямків економічної політики «Зроблено в Україні». І інструменти від ЕКА допомогають досягти цих цілей, зокрема, страховку ЕКА банки визнають достатньою заставою за кредитом, що спрощує і здешевлює його отримання. Крім того, співпраця з ЕКА зменшує ризики експортера і банка, знижує вартість фінансування та підвищує можливості для розвитку бізнесу», – зазначила Юлія Свириденко.

Трійка регіонів-лідерів за обсягами підтриманого за пів року експорту виглядає так:

  • Київ  – 2,78 млрд грн,
  • Львівська область – 1,11 млрд грн.
  • Вінницька область – 234,2 млн грн.

До п’ятірки країн до яких українські виробники в січні-червні продавали свою продукцію (за сумами укладених і застрахованих контрактів) увійшли  Польща, ОАЕ, Азербайджан, Словаччина та Німеччина.

При цьому найбільш популярними експортними товарами були  молочні продукти, деревина та вироби з неї, іграшки, одяг та продукти переробки овочів.

Інструменти Експортно-кредитного агенства України – це один із елементів політики “Зроблено в Україні”, яку у лютому презентував Президент Володимир Зеленський. Її мета – підтримка несировинного експорту, розвиток виробництв та залучення інвестицій у реальний сектор.

Детальніше про інструменти від ЕКА можна ознайомитися на сайті: https://www.eca.gov.ua/

  

www.me.gov.ua

 

Світове виробництво цукру збільшиться на 14% до 2033 року — ОЕСР-ФАО

 

Згідно з спільним липневим прогнозом ОЕСР-ФАО на 2024-2033 роки, в наступному десятилітті світовий обсяг виробництва цукру збільшиться на 14% і досягне 202,1 млн тонн до 2033 року. При цьому очікуваний обсяг споживання цукру в 2033 році сягне 198,3 млн тонн, порівняно зі 177,9 млн тонн, прогнозованими на 2024 рік.

За прогнозами міжнародних аналітиків, до 2033 року на частку цукрової тростини припадатиме понад 85% загального обсягу виробництва цукру у світі, а Бразилія зміцнить свої позиції як найбільшого світового виробника за рахунок збільшення інвестицій у галузь, а також зростання площ і врожайності тростини.

Підвищення продуктивності, у тому числі за рахунок поліпшення сортового складу та підвищення коефіцієнту вилучення, сприятиме збільшенню виробництва цукру в Індії та Таїланді, при відносно незмінних посівних площах.

В Африці виробництво цукрової тростини в основній країні-виробнику, ПАР, як очікується, буде розширюватися завдяки заходам держпідтримки, включаючи фінансову допомогу фермерам, а також додаткову підтримку Південноафриканській цукровій асоціації (SASA).

Європа залишиться основним регіоном виробництва цукрових буряків, при цьому збільшення виробництва очікується тільки в росії. В ЄС зниження доступності засобів захисту рослин та конкуренція з більш прибутковими культурами впливатимуть на обмеження виробництва.

Очікується, що розширення посівів цукрових буряків у Єгипті та впровадження більш високоврожайних сортів насіння збільшать виробництво цукру найближчими роками, зміцнивши позиції країни як найбільшого виробника цукрових буряків в Африці до 2033 року.

 

http://ukrsugar.com

 

 Ціна золота оновила історичний максимум: яка причина

 

 Ціна на золото на Нью-Йоркській товарній біржі досягла нового історичного максимуму у 2482,29 дол за унцію (28,35 грама).

Про це повідомляє CNBC.

Повідомляється, що золото почало дорожчати після коментарів голови Федеральної резервної системи Джерома Павелла про можливе зниження облікової ставки у вересні.

Зокрема, Павелл заявив, що ФРС не чекатиме, поки інфляція досягне цільового показника центрального банку у 2%, перш ніж почне скорочувати ставку.

У міру зниження відсоткових ставок золото стає більш привабливим, порівнюючи з активами з фіксованим доходом, такими як облігації.

Зазначається, що за поточний рік золото вже втретє суттєво оновлює історичний ціновий максимум.

Високу ціну також підтримують регулярні закупівлі золота центральними банками.

Очікується, що кінця року ціна унції золота може досягти 2500 дол.

 

www.epravda.com.ua