Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.07.2023

Денис Башлик: Другий етап ринку землі дасть аграрному сектору нові вектори розвитку

Другий етап ринку землі, який розпочнеться з січня 2024 року, важливий для повоєнної відбудови держави та для розвитку внутрішньої переробки. Про це наголосив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик під час круглого столу  «Ринок землі: очікування та реальність». Захід організований Програмою USAID АГРО.

За словами Дениса Башлика українська земельна реформа є комплексною, вона продовжується і постійно аналізується. З наступного року чергові зміни в правилах ринку землі дозволять аграріям укріпитись на своїх землях і розвивати довготривалий бізнес який вони не наважувались впроваджувати на орендованих землях. На переконання Дениса Башлика – це дасть аграрному сектору нові вектори розвитку.

«Другий етап відкриття ринку є надзвичайно важливим не лише в сьогоденні,  але й у процесі повоєнної відбудови та трансформації агросектору. Ми вже бачимо що при наявності проблем з логістикою аграрному сектору необхідно розвивати глибоку переборку, а це неможливо робити на орендованих землях. Проекти з довготривалою окупністю передбачають використання власної, а не орендованої землі», − зауважив Денис Башлик.

Він також наголосив, що для ефективної і повноцінної роботи ринку землі Україна  має перейти до масової оцінки земель, як це відбувається у всіх цивілізованих країнах, де ринок землі працює багато років.

«Реєстрація ціни є надважливою базою для формування справедливої вартості та розуміння який індикатив встановлювати надалі. Це все – питання публічного моніторингу та моніторингу ринку земель, над яким Міністерство працює у партнерстві з присутніми колегами», − резюмував Денис Башлик.

Участь у заході також взяли представники органів виконавчої влади і територіальних громад, галузеві аграрні асоціації, агровиробники.

minagro.gov.ua