Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.05.2020

Денис Шмигаль провів зустріч з представниками німецького бізнесу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з представниками бізнес-кіл Федеративної Республіки Німеччина за участі Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні Анки Фельдгузен

У зустрічі також взяли участь: керівник економічної служби Посольства ФРН в Україні Петер Ціглер, Голова правління Німецько-Української промислово-торговельної палати Александер Маркус, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, представники компаній з німецькими інвестиціями, що працюють в Україні та інші.

Під час зустрічі Денис Шмигаль подякував всім інвесторам, що представляють німецький бізнес та вкладають гроші в Україну, довіряють нашій країні, платять тут податки. Інвесторам, що привнесли культуру виробництва, продуктивності праці і нові технології. «Ми готові до співпраці, абсолютно відкриті. Ми реформуємо нашу економіку, нашу сферу регулювання бізнесу, сподіваємось що умови з кожним роком будуть ставати все краще і краще і німецький бізнес буде це відчувати», – запевнив Денис Шмигаль.

Під час обговорення Прем’єр-міністр України погодився з пропозицією німецьких бізнес-кіл звернути увагу на такий інструмент захисту інвесторів як Комісія з захисту бізнесу при Уряді. «Якщо ви вважаєте, що потрібно відновити роботу комісії, давайте її відновимо. Але не хочеться вірити, що у нас бізнес треба захищати. Я прибічник того, щоб системно вирішувати проблеми», – наголосив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також розповів інвесторам про Програму стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії COVID-19 та про інші ключові реформи, що впроваджує Уряд. Так, він зазначив, що на завершальному етапі перебуває реформа децентралізації, яка дасть змогу сформувати спроможні громади. В активній розробці перетворення на митниці. «Ми хочемо зробити нашу митницю найпростішою і найшвидшою серед наших країн сусідів. Важливо зробити спільний контроль та спільні бази даних з країнами ЄС. Сподіваюсь, що результат реформи митниці ви відчуєте вже у цьому році», – зазначив Денис Шмигаль.

Також очільник українського Уряду відповів на запитання німецьких інвесторів та обговорив з ними актуальні питання інвестування в Україні. В підсумку учасники зустрічі погодилися з ініціативою Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадима Пристайка провести в Німеччині «Форум реформ в Україні». Цей захід попередньо заплановано на перший квартал 2021 року.

Джерело: Урядовий портал.