Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.12.2021

Держава компенсуватиме аграріям до 60% страхових платежів – Лещенко

Аграрії отримуватимуть від держави компенсацію у розмірі до 60% вартості фактично сплачених платежів при страхуванні сільськогосподарської продукції.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, повідомляє пресслужбу Мінагрополітики.

«Сьогодні Кабмін прийняв для аграріїв важливі нормативні акти, які допоможуть убезпечити їх від несприятливих погодних сценаріїв втрати врожаю. Відтепер вони матимуть державну підтримку у формі компенсації, яка відповідно до затвердженого порядку становитиме до 60% від вартості фактично сплачених страхових платежів», – заявив Лещенко.

Окрім цього була ухвалена постанова про затвердження граничного розміру, структури, порядку застосування страхових тарифів для страхування посівів озимої пшениці з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на період перезимівлі. Міністр зазначив, що ці документи забезпечать можливість надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам шляхом здешевлення страхових платежів при страхуванні сільськогосподарської продукції.

Для отримання підтримки сільгоспвиробники повинні застрахувати сільськогосподарську продукцію в уповноваженого страховика та подати йому ж заявку на отримання державної підтримки встановленого зразка. Перелік уповноважених страховиків буде розміщений на сайті Мінагрополітики. До переліку включатимуться усі бажаючі страхові компанії, які подали відповідну заяву, отримали ліцензію на здійснення добровільного страхування сільськогосподарської продукції, відповідають вимогам Закону України “Про страхування” та вимогам, установленим нормативно-правовими актами Національного банку України.

У 2022 році Мінагрополітики планує здешевлювати страхові платежі за договорами страхування на пшеницю озиму на період перезимівлі відповідно до стандартизованого страхового продукту, затвердженого наказом Мінагрополітики №385 від 25 листопада 2021 року.

 

www.ukrinform.ua