Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.02.2021

Дієві кредитно-фінансові механізми підтримки бізнесу та доступна іпотека – серед головних пріоритетів діяльності Мінфіну

«Держпрограми «доступні кредити» – оцінка фінансового ринку» – з такою доповіддю виступив заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук на VII Legal Banking Forum.

У своєму виступі він висвітив діяльність Мінфіну, спрямовану на спрощення доступу малого та середнього бізнесу до банківського кредитування, а також щодо доступної іпотеки.

«Одним з пріоритетних напрямів роботи Міністерства фінансів України є розробка та впровадження дієвих кредитно-фінансових механізмів підтримки бізнесу та полегшення доступу громадян до іпотечного кредитування.

Щодо кредитування мікро-, малого та середнього бізнесу – це передусім програма «Доступні кредити 5-7-9%», яка успішно впроваджується Урядом з лютого 2020 року.

Окрім того, за ініціативою Президента України у січні поточного року Мінфіном розроблено і схвалено Урядом програму «Доступна іпотека» під 7%, яка має запрацювати вже цієї весни», – зазначив Юрій Драганчук.

Важливо, що контроль за реалізацією та адміністрування обох держпрограм покладено на Фонд розвитку підприємництва із закладеним фінансуванням у 2021 році на суму 2 млрд грн.

Нагадаємо, що програма «Доступні кредити 5-7-9%» характеризуються державною фінансовою підтримкою суб’єктів підприємництва у формі компенсації відсотків за отриманими кредитами та надання гарантій Фонду.

«Програма «Доступні кредити 5-7-9%» – це посилення конкурентоспроможності українського мікро-, малого та середнього бізнесу шляхом спрощення доступу до фінансових кредитних ресурсів, що  своєю чергою стимулює активність банківської системи у розрізі коротко- та середньострокового кредитування такого бізнесу», – підкреслив заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції.

Також він розповів про додаткові кроки Мінфіну спільно з Фондом у рамках програми для підтримки бізнесу під час дії карантинних обмежень та подолання їх наслідків.

Джерело: Урядовий портал.