Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.11.2023

Для українського аграрного сектору членство в ЄС – це багато можливостей і певні виклики, – Тарас Висоцький

Для України важливий досвід ЄС щодо сталого розвитку сільськогосподарської галузі. Особливо, в процесі адаптації законодавства до європейських правових норм в агросекторі, перед яким зараз стоїть багато викликів, пов’язаних з повномасштабним вторгненням рф.

Про це у вітальному слові до учасників конференції «Перспективи розвитку сільського господарства в Україні. Як можна досягти успіху в інтеграції до ЄС та сталому відновленні?» наголосив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Захід організовано проєктом «Німецько-Український Агрополітичний Діалог» (АПД).

За словами першого заступника Міністра, Україні треба зрозуміти, якими будуть шляхи розвитку агросектору в процесі євроінтеграції.

«Для українського аграрного сектору членство в ЄС – це багато можливостей, а також  певні виклики. Близько 40% адаптаційних процедур українського законодавства до норм ЄС стосуються агросектору. Крім того, потрібно вирішити низку питань, що існували до повномасштабного вторгнення рф – ґрунтова ерозія, викиди парникових газів. До яких додалися, на жаль, проблеми із забрудненням та розмінуванням сільськогосподарських земель від воєнних дій», – зазначив Тарас Висоцький.

Він також підкреслив, що попри труднощі українські аграрії подолають ці виклики.

«Українські аграрії своєю щоденною працею показують готовність бути ефективними, адаптуватися до складних умов та відновлювати сільськогосподарський сектор, рухатися вперед з урахуванням європейського досвіду і можливостей співробітництва», – наголосив Тарас Висоцький.

minagro.gov.ua