Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.06.2021

Дмитро Сенік: МЗС України готове надавати сприяння українським експортерам у виході на ринки Алжиру

1 червня Рада експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ) та Посольство України в Алжирській Народній Демократичній Республіці провели онлайн-брифінг для українських експортерів на тему «Вихід на ринок та ведення бізнесу в Алжирі».

У заході взяли участь заступник міністра закордонних справ України (CDTO) Дмитро Сенік, посол України в Алжирі Максим Субх та представники українських компаній, які працюють у харчовій, хімічній, фармацевтичній сферах, машинобудуванні та аграрному секторі.

Відкриваючи захід, Дмитро Сенік зазначив, що Алжир протягом останніх років стабільно входив до першої п’ятірки основних торговельних партнерів України в Африці, а у першому кварталі 2021 року відновив позицію другого найбільшого торговельного партнера нашої держави на Африканському континенті. «Товарообіг України та Алжиру у цей період вже досяг 130 мільйонів доларів США, понад 95% якого складає українським експорт. І хоча цей ринок не є простим, має певні торговельні обмеження, МЗС України готове надавати сприяння українським компаніям з метою ведення бізнесу з цією перспективною країною», – сказав Дмитро Сенік.

Український дипломат наголосив, що перспективи співробітництва з Алжиром також залежать від активної позиції українських виробників. «Особливу увагу варто приділити участі українських компаній в модернізації алжирської сільськогосподарської галузі. Нещодавнє приєднання Алжиру до Африканської континентальної зони вільної торгівлі здатне перетворити Алжир на «африканські ворота» для товарів і послуг з Європи, зокрема з України», – наголосив Дмитро Сенік.

Посол України в Алжирі Максим Субх зазначив, що українські компанії могли б долучитися до реалізації національної програми розвитку гірничодобувної промисловості Алжиру з метою модернізації та розробки родовищ залізної руди, золота та рідкісноземельних металів. «Досвід України у сфері харчової, хімічної та нафтогазової переробки також може бути цікавим для використання у рамках проєктів, які розпочнуться в Алжирі у найближчому майбутньому», – зазначив український посол.

Під час заходу дипломати поділилися корисними посиланнями для українських підприємців, охочих експортувати до Алжиру:

Рада експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ) – майданчик, на якому МЗС акумулює інформацію про інвестиційні та торговельні можливості з усього світу, а також сприяє налагодженню ділових контактів між українськими експортерами та імпортерами за кордоном.

mfa.gov.ua