Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.05.2019

Експорт українських зернових в Китай за 5 років збільшився в 20 разів

З 2013-го по 2018-й експорт зернових з України в Китай збільшився з 26 до 533 млн USD. Про це в інтерв’ю газеті «Урядовий кур’єр» розповів посол КНР в Україні Ду Вей, пише Latifundist.com.
За його словами, китайські підприємства, які досягли в Україні успіху, мають загальні риси: локалізація методів управління і ведення діяльності, жорстке дотримання чинного законодавства України, орієнтування на китайський і український, а також міжнародний ринки.

«Наведу приклад: COFCO Agri Ukraine, засновану найбільшим в світі виробником і постачальником сільськогосподарської продукції компанією COFCO, повністю контролюють і управляють українські співробітники. Діяльність компанії охоплює весь виробничий ланцюжок продовольчих культур України, куди входить зберігання продовольства, портові перевезення, експортна торгівля та інші. У 2016 році компанія, інвестувавши 75 мільйонів доларів США, побудувала в порту Миколаєва термінал зернових культур з пропускною спроможністю 2,5 мільйона тонн на рік », – підкреслив посол.

Цей проект, за його словами, став успішним прикладом комбінації китайських інвестицій, європейського обладнання та українських кадрів. Проект не тільки дозволив китайським інвесторам отримувати стабільний дохід, а й створив велику кількість робочих місць на локальному рівні, а також зміцнив позиції України в експорті продовольства в цілому.

Джерело: Інфоіндустрія