Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.03.2022

ENTSO-E розпочала пробну синхронізацію континентальної системи Європи з українською та молдавською

Європейська мережа операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E з 16 лютого розпочала пробну синхронізацію континентальної енергосистеми Європи з системами України та Молдови.

Про це повідомили в пресслужбі ENTSO-E, передає Укрінформ.

«Після термінового запиту «Укренерго» та Молдови про аварійну синхронізацію, оператори систем передачі континентальної Європи погодилися почати 16 березня 2022 року пробну синхронізацію Континентально-європейської енергосистеми з енергосистемами України та Молдови», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що таке прискорення проєкту синхронізації, яке триває з 2017 року, стало можливим завдяки проведенню попередніх досліджень та вживанню заходів щодо зменшення ризиків.

Операційні системи континентальної Європи зараз підтримують стабільність українсько-молдовської енергосистеми після позитивного аналізу, який підтвердив, що невідкладна синхронізація є технічно можливою разом з низкою заходів із забезпечення безпеки енергосистем.

«Це важлива віха для операторів операційної системи континентальної Європи, які працюють у співпраці з «Укренерго» та «Молделектріка», які експлуатують свої відповідні енергосистеми у надзвичайно складних умовах», – підкреслюється у повідомленні.

В ENTSO-E також подякували Єврокомісії, всім залученим операторам передачі даних та їх національним органам влади за підтримку та допомогу в процесі синхронізації.

Як повідомлялося, 24 лютого Україна остаточно від’єдналася від енергетичної системи росії та білорусі та 16 березня приєдналася до європейської енергомережі.

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, житлові будинки.