Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.12.2020

Ігор Петрашко: За останній рік Україна та Катар подвоїли двосторонню торгівлю

15 грудня Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко у ході телефонної розмови з Міністром муніципалітетів та навколишнього середовища Держави Катар Абдуллою бін Абдулазізом бін Туркі Аль Сабаї обговорив питання розвитку торгових відносин між Києвом і Дохою.

Так, Ігор Петрашко відмітив, що незважаючи на карантинні заходи та обмеження, спричинені пандемією COVID-19, Україна та Катар залишаються надійними партнерами в торгово-економічних відносинах. Останній рік демонстрував позитивну динаміку, зокрема, досягнуто найвищого показника обсягів двосторонньої торгівлі за всю історію дипломатичних відносин між двома країнами.

«За результатами 9-ти місяців 2020 року товарообіг між Україною та Катаром подвоївся і склав 99,15 млн дол. США. Україна, як провідний експортер с/г продукції, докладає всіх зусиль, щоб гарантувати безперебійне постачання продуктів харчування на зовнішні ринки, гарантуючи продовольчу безпеку», – відмітив Ігор Петрашко.

Він додав, що Україна розглядає Катар як перспективний ринок для збільшення постачання сільськогосподарської продукції. В цьому контексті важливою є систематична взаємодія між компетентними органами обох країн у галузі СФЗ та затвердження нових форм ветеринарних сертифікатів для розширення товарного асортименту.

На завершення сторони обговорили перспективи інвестиційного співробітництва, зокрема, участь інвесторів з Катару в реалізації аграрних інвестиційних проектів та приватизації державних с/г підприємств. Також обговорили питання розвитку галузевої співпраці у рослинництві, тваринництві, безпеці продуктів харчування та кормів. Ігор Петрашко підкреслив, що Україна зацікавлена продовжити плідний діалог у 2021 році, в тому числі в рамках Спільної українсько-катарської комісії з економічного, торговельного та технічного співробітництва.

Джерело: Урядовий портал.