Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.05.2023

Капуста нового врожаю подорожчала на третину

В Україні вже другий тиждень поспіль спостерігається зростання цін на капусту нового врожаю. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Так, на сьогодні українські фермери вже відвантажують ранню капусту по 55-60 грн/кг ($1,50-1,64/кг), що в середньому на 30% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами ключових гравців ринку, пропозиція цієї продукції сьогодні істотно скоротилася, що фахівці пояснюють періодом міжсезоння.

«Більшість господарств уже закінчили збір урожаю капусти суперранніх сортів, тоді як рання капуста пізніших сортів почне масово надходити в продаж у середньому через 2 тижні. При цьому українські фермери не відкидають можливості того, що ця продукція з’явиться на ринку дещо пізніше від визначених термінів, якщо погода й надалі залишатиметься холодною та похмурою», — пояснили аналітики.

Як зазначається, в аналогічний період минулого року рання капуста в Україні також дорожчала під впливом сезонного фактора, проте вартість була практично в 1,5 раза нижчою. Роком раніше продажі ранньої капусти велися в діапазоні 30-35 грн/кг.

За моніторингом Kurkul.com у роздрібних мережах середня ціна капусти нового врожаю сягнула 68 грн/кг. Загалом вартість коливається від 57 до 79 грн/кг.

Ціни на білокачанну капусту старого врожаю теж тримаються на безпрецедентно високому рівні — 37 грн/кг. Це на 10 грн/кг більше, ніж у квітні.

 

kurkul.com