Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.10.2020

Китай збільшив імпорт української соняшникової органічної високоолеінової олії

Китай став найбільшим імпортером української соняшникової олії у вересні 2020 року. Країна закупила у вітчизняних виробників олії і дистриб’юторів продукції на $ 76,3 млн (36,7% від загального експорту даної продукції з України). Про це повідомляє асоціація «Укроліяпром», пише agronews.ua.

Також Китай нарожує імпорт соняшникової органічної високоолеінової олії. Зокрема, про це заявила компанія «Укролія Органік», яка активно експортує таку олію до Китаю.

Український виробник планує збільшувати канали продажів як в КНР, так і сусідні країни Азії, повідомляє пресслужба компанії.

“Компанія «Укролія Органік» 21 жовтня відправила першу партію соняшникової органічного високоолеінового масла врожаю 2020 року компанії з Китаю, яка є її постійним покупцем”, – йдеться у повідомленні.

Що стосується експорту з України рафінованої соняшникової олії, то основним його покупцем були США, які мпортували даної продукції на $ 6,6 млн, або 21,5% від загального обсягу відвантажень. Країни ЄС закупили українського рафінованої соняшникової олії на $ 5,2 млн (17%).

«Найбільшим імпортером української соняшникової шроту в вересні 2020 року стала Туреччина, яка закупила 18,6% ($ 3,99 млн) від загального експорту продукту з України. На другому місці Китай – 18,1% ($ 3,88 млн). У той же час держави ЄС сумарно закупили у вересні української соняшникової шроту більш ніж на $ 4,8 млн, що склало 22,4% від загального його експорту з України », – повідомляє асоціація «Укроліяпром».