Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.04.2020

Лікарням Одещини передали карети “швидкої” з апаратами для штучної вентиляції легень

21 автомобіль швидкої допомоги передали лікарням Одеси та в райони області. Нове обладнання отримали 8 районів області та міста Южне, Чорноморськ і Одеса, передає кореспондентка Суспільного.

Автомобілі призначені для роботи лікарських бригад. Машини класу “С” обладнані дефібриляторами, автоматичними носилками, кардіографами, інфузоматами та апаратами штучної вентиляції легень, каже лікарка медицини невідкладних станів Вікторія Медвідь.

“Це набагато полегшить життя, тому що, якщо потрібна реанімація, ми підключаємо хворого, апарат працює і ми можемо ефективно користуватися моментами, на цьому етапі йдуть секунди. У принципі, у цих автомобілях є все, що нам треба”, – розповіла Вікторія Медвідь.

Машини закупили у рамках державної програми для 5 областей, в тому числі Одеської. Цю інформацію кореспондентам Суспільного підтвердив прессекретар Одеської облдержадміністрації Денис Соколов. Загалом на всі реанімобілі витратили понад 300 мільйонів гривень. 75 відсотків грошей виділили з державного бюджету і 25 – з обласного.

За словами голови облдержадміністрації Максима Куцого, найближчими днями планують передати лікарням інші 24 таких автомобілі. А згодом – 85 класу “В”. Їх купили і наразі вони прямують до області.

Автомобілі попрямували до Ізмаїльського, Любашівського, Білгород-Дністровського, Арцизького, Біляївського та інших районів, розповіли в ОДА.