Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.10.2021

Лівія відкрила ринок для нової категорії товарів українського тваринництва

Компетентні органи України та Лівії погодили двосторонню форму ветеринарного сертифіката на експорт племінної великої рогатої худоби з України до Лівії.

«Ми продовжуємо відкривати нові можливості для українських експортерів на іноземних ринках. Зокрема, просуваємо українські економічні інтереси на великому споживчому ринку країн Африки. Послідовні зусилля приносять конкретні результати для українського бізнесу. Сьогодні це додатковий доступ для українських компаній галузі тваринництва на ринок Лівії», – заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Лівія – країна, з якою ми співпрацюємо з багатьох товарних позицій. Наразі українські підприємці отримали змогу експортувати до Лівії племінну велику рогату худобу, яка є важливою статтею українського сільськогосподарського експорту. А це означає, що бізнес отримав нові можливості для зростання», – зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Ознайомитися з формою сертифіката можна на офіційному веб-порталі Держпродспоживслужби у розділі «Міжнародне співробітництво», в рубриці «Сертифікати на експорт з України».

Нагадаємо, раніше в цьому році компетентні органи України та Лівії погодили сертифікат на експорт молока та молочних продуктів з України. Також між країнами погоджені форми сертифікатів на експорт з України м’яса птиці, продуктів з нього та ВРХ для забою.

Довідково

Міністерство закордонних справ України та Держпродспоживслужба спільно працюють над відкриттям нових ринків для українського експорту, надаючи підтримку виробникам та усуваючи технічні перешкоди в торгівлі, а також забезпечуючи державні гарантії щодо дотримання вимог країн-партнерів.

Рада експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ) – майданчик, на якому МЗС акумулює інформацію про інвестиційні та торговельні можливості з усього світу, а також сприяє налагодженню ділових контактів між українськими експортерами та імпортерами за кордоном.

 

www.kmu.gov.ua