Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.07.2020

Локалізація є дуже важливою для українського сектору машинобудування

Підтримка локалізації є абсолютно вірною стратегією, під яку було напрацьовано постанову Мінекономіки. Документ не суперечить Закону про держзакупівлі і не передбачає ніяких складнощів у відношенні з міжнародними партнерами. Про це повідомив у інтерв’ю для РБК-Україна Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

«Те, що ми пропонуємо, це критично важливо для українського сектору машинобудування. Ми не зможемо збудувати економіку України, якщо у нас не буде машинобудування. Весь сектор виграє», – підкреслює Міністр.

За його словами, критерій локалізації, так званий неціновий критерій, передбачений в законі по ProZorro.

«Неціновий критерій не зруйнує, абсолютно. Це, навпаки, буде сприяти нашій співпраці з Євросоюзом і США, тому що є багато європейських компаній, які тут вже працюють», – зазначив очільник Міністерства.

Міністр запевнив, що ідея з локалізацією потрібна Україні, адже тоді і товар кращий буде, і розуміння потреб споживача, і посилена кооперація з міжнародними партнерами.

«Я впевнений, що від впровадження локалізації усі виробники будуть задоволені – і українські, і європейські. Вважаю, що десь через 2-3 роки ми будемо включені в логістичні ланцюжки європейських країн, Німеччини, в першу чергу. Такі процеси є для нас дуже важливими і необхідними», – додав Ігор Петрашко.

Джерело: Урядовий портал.