Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.12.2023

Майже півторарічний рекорд: в Україну за місяць ввезли 21,7 тисячі вживаних авто

У листопаді 2023 року українські номери отримали 21,7 тис. ввезених з-за кордону вживаних легкових автомобілів, що є рекордним показником за майже півтора року.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Асоціація автовиробників України (Укравтопром) у Телеграмі.

“Впродовж листопада український автопарк поповнили понад 21,7 тис. вживаних легковиків, що були ввезені з-за кордону. Минуломісячне поповнення автопарку країни вживаними авто стало найбільшим за останні 16 місяців”, – ідеться у повідомленні.

За даними асоціації, у порівнянні з жовтнем поточного року реєстрації таких авто збільшились на 3%, а відносно показника листопада минулого року попит на імпортовані авто з пробігом зріс на 46%.

Останні місяці п’ятірка лідерів у сегменті залишається незмінною. Так, у листопаді було зареєстровано Volkswagen Golf – 1511 одиниць, Renault Megane – 1261 од., Skoda Octavia – 894 од., Volkswagen Passat – 728 од., Nissan Leaf – 525 од.

Найбільшу частку серед уживаного секонд-хенду становлять автомобілі з бензиновим двигуном – 44%. Далі йдуть дизельні – 31%, електромобілі – 16%, авто з ГБО – 6%, гібриди – 3%.

Загалом з початку року свою першу реєстрацію в Україні пройшли 191 тис. уживаних легковиків, ввезених з-за кордону, що у 3,5 раза більше за реалізацію нових авто за той самий період.

Середній вік вживаних машин, що у листопаді перейшли на українські номери, становить 9 років.

Як повідомлялося, український автопарк у листопаді поповнили 5,4 тис. нових легкових автомобілів – на 74% більше, ніж роком раніше, проте на 6% менше порівняно з жовтнем поточного року.

 

www.ukrinform.ua