Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.05.2020

Майже половину інтернет-публікацій про коронавірус було створено ботами – генсек ООН

За словами Антоніу Гутерреша, розв’язанням для цієї проблеми слугують новини та аналітичні матеріали, які спираються на факти. Близько 40% інтернет-публікацій про коронавірусну інфекцію COVID-19 було згенеровано ботами – автоматичними програмами, замаскованими під конкретних людей.

Про це повідомила прес-служба Організації Об’єднаних Націй з посиланням на слова генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, пише УНІАН.

“Як показали результати нещодавнього аналізу однієї з найбільших платформ соцмереж, 40 відсотків постів, які стосуються COVID-19, було генеровано ботами – автоматичними програмами, замаскованими під конкретних людей”, – цитує прес-служба слова Гутерреша.

За словами генсека, розв’язанням для цієї проблеми слугують новини й аналітичні матеріали, які спираються на факти.

Також він закликав уряди всіх країн і керівників будь-якого рівня зробити все можливе, щоб захистити журналістів і працівників ЗМІ в умовах пандемії коронавірусу.

Як повідомляв УНІАН, кіберполіція України заблокувала майже 10 тисяч інтернет-посилань, які використовувались шахраями із злочинною метою під час пандемії. З початку карантину Служба безпеки України заблокувала понад 2,1 тис. інтернет-спільнот із загальною аудиторією більш як 900 тисяч користувачів і викрила 301-го інтернет-агітатора, який поширював фейки про СOVID-19.