Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.06.2022

Міністр економіки України та Комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими явищами обговорили питання підтримки України Євросоюзом

Стійкість української економіки та українського бізнесу дозволяє Україні розраховувати на іноземні інвестиції.

На цьому під час інвестиційної конференції Dragon Capital’s Ukraine Virtual Investor Conference наголосила Перша віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

“Поєднання статусу кандидата в члени ЄС та “Плану Маршалла” для нашої держави надасть додаткові гарантії інвесторам, а доступ української продукції до ринків країн ЄС та G7 дозволить їм розвивати канали збуту”, – зазначила Юлія Свириденко.

Міністр економіки також підкреслила, що практичні цілі Уряду орієнтовані на створення робочих місць в Україні, аби люди могли якнайшвидше повернутися додому. Тому важливий будь-який бізнес, який розпочне або відновить свою діяльність в Україні.

Це особливо важливо в контексті масштабного плану відновлення, який сьогодні напрацьовується Урядом. Очікується, що перша фаза відновлення триватиме близько 3-9 місяців. Протягом цього періоду підприємства відновлять свою діяльність, створять робочі місця та вакансії, втрачені під час війни, і повернуться до виробництва товарів та послуг мирного часу. Відновлення інфраструктури та капіталу займе більше часу – до 5-10 років.

“Економіка почне зростати швидшими темпами, ніж до війни. І це стане вигідним моментом для інвестування в Україну.  Відкриється широкий спектр можливостей, якими варто скористатися”, – зауважила Юлія Свириденко.

За її словами за понад 100 днів війни українська економіка вижила та адаптувалася. Українські експортери продовжують працювати, незважаючи на блокаду морських портів.

 

me.gov.ua