Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.02.2022

Мінсоцполітики пропонує запровадити накопичувальну пенсію на держпідприємствах

Міністерство соціальної політики звернулось з листом до Кабміну з пропозицією щодо запровадження накопичувальних пенсій на підприємствах з державною часткою статутних фондів понад 50%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LIGA.net.

Ініціатива Мінсоцполітики передбачає перерахування пенсійних внесків у розмірі 2% зарплат працівників таких підприємств до недержавних пенсійних фондів. Підприємства мають включити до своїх фінансових планів на 2023 рік витрати на сплату цих пенсійних внесків щонайменше для половини своїх працівників.

“Реалізацією такої ініціативи для працівників підприємств державного сектору економіки буде забезпечено додаткове джерело доходу за умови виходу на пенсію завдяки пенсійним коштам, накопиченим на їхніх індивідуальних пенсійних рахунках”, – йдеться у листі.

Введення накопичувальних пенсій на держпідприємствах, впевнені у Мінсоцполітики, сприятиме розвитку накопичувального пенсійного забезпечення загалом, збільшенню чисельності внутрішніх інституційних інвесторів із довгостроковим прогнозованим інвестиційним ресурсом для економічного зростання України.

Дана ініціатива продовжує запроваджену реформу системи корпоративного управління.

Як повідомлялося, 2 червня 2021 року Кабінет Міністрів затвердив створення робочої групи з питань запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення.

У грудні 2021 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо запровадження експериментального проєкту накопичувальної пенсійної системи для працівників підприємств великої приватизації.

 

www.ukrinform.ua