Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.02.2021

Мінцифри запустить Національну веб-платформу центрів надання адміністративних послуг

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг (Платформа Центрів Дія) покращить діяльність ЦНАП, а також допоможе громадянам отримувати зручні та якісні державні сервіси. На засіданні 3 лютого Кабінет Міністрів України ухвалив відповідну постанову.

Документом передбачено, що Міністерство цифрової трансформації розробить Національну веб-платформу центрів надання адміністративних послуг (Платформу Центрів Дія) та забезпечуватиме її функціонування.

На платформі громадяни зможуть:

  • отримати інформацію про роботу центрів та доступні адмінпослуги;
  • знайти на мапі найближчий центр та записатися на прийом;
  • оцінити якість послуг, надати відгуки, скарги, ідеї або пропозиції;
  • залишити заявку на працевлаштування у ЦНАП.

На платформі працівники ЦНАП зможуть:

  • проходити онлайн-курси від фахівців;
  • отримувати роз’яснення та рекомендації щодо роботи;
  • користуватися бібліотекою корисних матеріалів;
  • навчатися найкращих практик;
  • отримувати актуальні шаблони та зразки документів.

“Команда Мінцифри працює над тим, щоб державні сервіси були зручними, доступними та якісними. Саме для цього ми створимо Платформу Центрів Дія, що стане майданчиком, на якому працівники ЦНАП отримають доступ до всіх профільних онлайн-курсів та освітніх матеріалів за останні роки, зможуть пройти навчання та зіставити свої результати з показниками роботи. А громадяни знатимуть, де розміщений найближчий до них ЦНАП, актуальний графік його роботи та доступні адмінпослуги. Крім цього, зможуть оцінити якість обслуговування”, – розповіла Людмила Рабчинська, зазначила заступник Міністра цифрової трансформації.

Проект буде реалізований за підтримки ПРООН в Україні, в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) та проекта SURGe, The Support to Ukraine’s Reforms for Governance Project, що фінансується урядом Канади.

Нагадаємо, раніше ЦНАПи функціонували при районних державних адміністраціях. Зараз центри підпорядковуються органам місцевого самоврядування — міській, селищній чи сільській раді. Мінцифри слідкує за цим процесом і не допустить скорочення мережі ЦНАП. У разі виникнення питань звертайтеся на пошту cnap@thedigital.gov.ua.

Джерело: Урядовий портал.