Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.12.2021

Міжнародні резерви України зросли до $30,5 мільярда

Міжнародні резерви України, станом на 1 грудня 2021 року, за попередніми даними становили 30,55 млрд дол. США.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

“У листопаді вони зросли на 3% насамперед завдяки надходженню другого траншу від Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by обсягом 500 млн спеціальних прав запозичень (СПЗ)”, – йдеться в повідомленні.

Динаміку резервів упродовж минулого місяця визначали й інші чинники. Серед них: операції з управління державним боргом. Валютні надходження на користь уряду становили 493,1 млн дол. США, зокрема 250,0 млн євро від Cargill Financial Services International, Inc. та 167,4 млн євро від розміщення внутрішніх держоблігацій (ОВДП).

Загальний обсяг платежів уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив 481,7 млн дол. США. З цієї суми 251,3 млн дол. США були спрямовані на обслуговування та погашення ОВДП, 145,2 млн дол. США – на обслуговування єврооблігацій (ОЗДП), а решта – на виконання інших зобов’язань держави в іноземній валюті.

Крім того, в листопаді уряд та Національний банк сплатили 64,4 млн дол. США на користь Міжнародного валютного фонду.

На динаміку впливали також операції Національного банку на міжбанківському валютному ринку. Перші тижні листопада пропозиція валюти на міжбанківському валютному ринку переважала попит на неї. Водночас у другій половині місяця ситуація змінилася у зворотному напрямі. З метою згладжування надмірних коливань Національний банк викупив на валютному ринку 1177,8 млн дол. США та продав 792,6 млн дол. США. Загалом за підсумками листопада 2021 року обсяги чистої купівлі валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку становили 385,2 млн дол. США.

Також впливала переоцінка фінансових інструментів (унаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют). Минулого місяця їх вартість зменшилася на 135,6 млн дол. США.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні резерви України, станом на 1 листопада, становили $29,65 млрд, на 3,3% більше, ніж на 1 жовтня.

 

www.unian.ua