Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.03.2020

Молдова планує зняти обмеження на імпорт харчових продуктів з малим терміном придатності

19 лютого 2020 р. Уряд Республіки Молдова підтримав проєкт Закону про внесення змін до статті 21 Закону № 306/2018 «Про безпечність харчових продуктів».

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби України, пише UkraineFood.org.

Як зазначають у профільному українському відомстві, схвалення проєкту дозволить відмінити положення статті 21 згаданого Закону, які забороняють імпорт до Республіки Молдова харчових продуктів з терміном придатності менше 30 днів.

Так, Закон про внесення змін до статті 21 Закону № 306/2018 «Про безпечність харчових продуктів», який набрав чинності 22.02.2020, забороняє ввезення до Молдови харчових продуктів з терміном придатності до 90 днів у випадку, якщо до його завершення залишилося менше 30 днів, а для інших харчових продуктів імпорт забороняється, якщо до закінчення терміну їх придатності залишилося менше 60 днів.

“Такі обмеження торкнулися окремих груп товарів з коротким терміном придатності, зокрема йогуртів та інших молочних продуктів нетривалого зберігання, що експортуються до Молдови, у т.ч. й з України”,- уточнили у Держпродспоживслужбі.

Прогнозується, що законопроєкт буде розглянуто на найближчому засіданні Парламенту Молдови.

З текстом Закону можна ознайомитись на офіційному сайті Держпродспоживслужби у розділі «Міжнародне співробітництво»