Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.01.2021

На Берлінському Глобальному Форумі обговорили питання світової агроекологічної та продовольчої безпеки

22 січня заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торговий представник України Тарас Качка взяв участь у панельній дискусії «Ріст в умовах змін: Нові підходи до створення надійних продовольчих систем в умовах пандемії та змін клімату» в рамках Глобального Форуму з продовольства і сільського господарства.

«Україна, усвідомлюючи важливість забезпечення світової агроекологічної та продовольчої безпеки, є учасницею понад 40 глобальних та регіональних екологічних конвенцій та угод. Будучи гарантом світової продовольчої безпеки, ми усвідомлюємо важливість нашої участі в діалозі Глобального Форуму щодо кардинальних змін у світових системах постачання продуктів харчування», – зазначив Тарас Качка.

В питанні зміни клімату Україна дотримується міжнародних зобов’язань, у тому числі окреслених в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС. Також, зважаючи на кліматичну волатильність, в Україні затверджено План заходів з реалізації Стратегії зрошення та дренажу в Україні на період до 2030 року.

Україна, як і весь світ зіткнулася з поширенням пандемії COVID-19, що наголосило на важливості забезпечення стійкої продовольчої безпеки. Незважаючи на обмеження, пов’язані з пандемією, Україні вдалося забезпечити продовольством як власний ринок, так і експортувати сільськогосподарську та харчову продукцію на світові ринки.

Довідково

Участь у експертній панелі взяли представник Лейбніцького інституту аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (IAMO) Др. Даніель Мюллер, член виконавчої ради компанії Südzucker AG Др. Томас Кірхберг, старший науковий співробітник з питань сільського господарства та харчових систем, The Nature Conservancy Майкл Віронен та Голова Німецького Агробізнес Альянсу, віце-президент компанії BASF SE Джулія Харнал.

Джерело: Урядовий портал.