Великі ідеї для вашого бізнесу
вул. Загородня, 15
м. Київ, Україна, 03150
0 800 30-50-74

Шановні клієнти, з 1 грудня 2020 року, експертні висновки ДП “Держзовнішінформ” видаються лише на бланках суворої звітності.

Шановні клієнти, з 1 грудня 2020 року, експертні висновки ДП “Держзовнішінформ” видаються лише на бланках суворої звітності.
Опубліковано 08.06.2021

На Харківщині будують цех заморожування органічних ягід

У фермерському господарстві «Прогрес Бері» з Харківщини споруджують цех заморожування органічної малини, суниці й інших ягід для подальшого їх експорту в Європу. Про це повідомляє jagodnik.

Засновник «Прогрес Бері» Олег Кудлай розповів, що в ЄС спостерігається хороший попит на ягоди, адже українська літня малина достигає раніше, ніж європейська осіння, тому вітчизняні виробники завжди встигають продати ягоду в той час, коли в ЄС на неї дефіцит.

Раніше ягоди з Харківщини доводилося везти спочатку до Києва, після чого – до Житомира. У дорозі малина й ожина втрачали кондицію, через що погіршувалася їхня якість. Тому Олег Кудлай вирішив побудувати власний морозильний цех.

«Ягоди будемо заморожувати у кілька етапів. До цеху малина потраплятиме з поля, де температура влітку може сягати 25-30°C. У першому приміщенні ягоди переважуватимуться і готуватимуться до охолодження. У камері охолодження температура ягід знижуватиметься до 2°C. Далі ягоди переміщуватимуться в камеру шокової заморозки, де температура сягає -21-22°C. У результаті можна буде переробити до 6 тонн ягід на добу», — розповів фермер.

Зазначається, що окрім морозильних камер, у цеху облаштують і сортувальні столи. Всі роботи з ремонту й обладнання цеху обійдуться приблизно в 3 млн грн. Поки що будівництво підприємець здійснює за власні кошти.

 

kurkul.com