Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.11.2023

На Хмельниччині починають будувати еко-агро-хаб

Підготовчі роботи для будівництва індустріального парку «Вуглецево нейтральний еко-агро-хаб «Поділля-Городок» розпочалися поблизу м. Городок Хмельницької області.

Про це повідомив перший заступник городоцького міського голови Артур Косінський «Суспільному».

За його словами, там розташують кілька підприємств глибокої переробки сировини:

  • завод із виготовлення неочищеного й очищеного медичного спирту з кукурудзи;
  • завод із виробництва олій;
  • сміттєпереробний завод.

Артур Косінський розповів, що індустріальний парк – це  автономне промислове містечко з навчальними закладами, готелями, стоянками, елеваторами, укриттям, яке можна буде назвати екологічним хабом.

«Вуглецево нейтральний» говорить уже про те, що викиди CO2 будуть мінімальними. Близько 70% продукції, яка буде вироблятися в цьому парку, буде йти на експорт, за кордон. Ця продукція буде сертифікована, вироблятиметься виключно на сертифікованому обладнанні з найвищою нормою екологічного захисту. Тому щодо екології це буде екологічний проєкт, екологічний хаб», — сказав Артур Косінський.

За його словами, індустріальний парк будуватимуть на місці фільтраційного поля колишньої цукроварні на площі 50 га. Ця ділянка — комунальна власність громади, яку на 35 років міська рада віддала в оренду приватному бізнесу з умовою, що цільове призначення землі не зміниться.

«На наступний рік програмою-мінімум буде проєктування і будівництво мереж. Після цього вже, звичайно, саме будівництво заводів, цехів, фабрик, самого парку. Найраніші терміни запуску виробництва – 2026 рік», – зазначив посадовець.

З його слів, на будівництво залучать приблизно 350 працівників, а для роботи всього індустріального парку знадобиться десь 500 робітників.

 

agroportal.ua