Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.12.2021

На спорудження нових виноробних ліній держава надала 19 мільйонів – Мінагрополітики

На фінансову підтримку розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства цьогоріч спрямовано 450 млн грн, із них 200 млн грн – компенсація за садивний матеріал, спорудження шпалер і встановлення систем крапельного зрошення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів директор департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства Ігор Віштак під час пресконференції «Інтеграція України у світову винну спільноту: перспективи розвитку виноробства та еногастрономічного туризму на прикладі проєкту Odessa Wine Week».

Віштак зазначив, що майже 9 млн грн витрачено безпосередньо на розвиток виноградарства, а 250 млн грн спрямовано на будівництво об’єктів, із них 19 млн грн безпосередньо на будівництво об’єктів та придбання ліній виноробства.

Також керівник департаменту повідомив, що у Мінагрополітики, разом із робочою групою з питань сприяння галузі виноградарства та виноробства, було розроблено проєкт закону про виноград та виноградне вино. Мета майбутнього документа – наближення законодавства України до міжнародних правил виробництва виноробної продукції та виконання пунктів угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

«Наразі у нас 29 малих підприємств, які займаються виноробством. Але у Франції – понад 27 тис. таких невеликих підприємств. Нам є над чим працювати», – зазначив Віштак.

На його думку, зміни в культурі споживання створюють перспективи для розширення крафтового і промислового виробництва українського вина та зміцнення його позицій на внутрішньому ринку.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті ліцензійне вино виробляють чотири приватні винороби.

 

www.ukrinform.ua