Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.07.2023

Нафта Brent здорожчала до $80,27/ бар.

Ціни на нафту піднімаються у п’ятницю і завершують тиждень у плюсі.

Вартість вересневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:15 за київським часом у п’ятницю становить $80,27 за барель, що на $0,63 (0,79%) вище за ціну на час закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти подорожчали на $0,18 (0,2%) до $79,64 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на цей час на $0,62 (0,82%), до $76,27 за барель. Напередодні вартість цих контрактів зросла на $0,36 (0,5%), до $75,65 за барель.

«Нафтовий ринок може залишитися високоволатильним у короткостроковій перспективі, оскільки увага трейдерів постійно перемикається між факторами попиту й пропозиції», — зазначає аналітик Exness Ваель Макарем.

«Дії Саудівської Аравії і росії, які скорочують видобуток, допомогли цінам на нафту цього місяця піднятися і вийти з вузького діапазону, в якому вони трималися. І цей фактор, можливо, продовжить підтримувати ринок у середньостроковій перспективі», — каже експерт, якого цитує Market Watch.

Він зазначає, що слабші, ніж очікувалося, темпи зростання китайської економіки негативно впливають на перспективи попиту на нафту. Водночас зростання очікування швидкого завершення циклу посилення грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи на тлі уповільнення інфляції в США підтримують прогнози попиту і нафтовий ринок загалом.

 

enkorr.ua